VSENV
Bedrijven

Drinkwater opslaan? Dat doe je met een watertank

Wil je drinkwater opslaan? Dan raden we je aan om een watertank van kunststof te gebruiken, een watertank kent verschillende vormen en maten. Wil je er een op maat hebben? Ook dat kan geproduceerd worden. Wel is het belangrijk dat je de juiste afmetingen goed onderzoekt, en met een aantal zaken rekening houdt.

  • Watertank horizontaal
  • Watertank verticaal
  • Watertank rechthoekig

Wat is de formaat van de watertank die je wilt hebben? Handig om te weten is waar je de watertank voor gaat gebruiken, zeker als je drinkwater gaat opslaan is het belangrijk dat deze niet doorschijnend is. Dat kan namelijk gevaarlijk zijn, zeker met drinkwater omdat er bacteriën in de tank zich kunnen vormen.

Waarom een watertank een slimme keuze is voor drinkwater?

Misschien dat je denkt dat een watertank onnodig is voor drinkwater, toch zijn deze watertanks speciaal ontworpen om op een veilige wijze drinkwater te gebruiken. Ze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor het opslaan van drinkwater en hebben enkele voordelen.

  • Dikwandig kunststof speciaal ontworpen voor watertanks
  • Er schijnt geen licht door de watertank heen
  • Zeer geschikt voor drinkwater
  • Recyclebaar materiaal, milieuvriendelijk
  • Licht van gewicht
  • Duurzaam en een lange levensduur
  • Geen corrossie, geen bacterien

Waar je rekening mee moet houden:

Plaats je de watertank bij een boiler? Als voor het eerst een kleine hoeveelheid water onder of bij een boiler wordt opgemerkt, veeg dit dan weg en probeer de bron ervan te achterhalen door eenvoudige observatie. Op voorwaarde dat het water niet mag stagneren, zijn de bacteriën meestal geen probleem.Ja, vrijwel al het water dat wordt gepompt in het BWS-waterdistributieproces is gechloreerd en op wordt opgeslagen in een watertank van https://www.watertank.nl. Een tekort aan warm water kan te wijten zijn aan een paar unieke redenen, misschien heeft de watertank een lekkage en zal deze vervangen moeten worden? Het is belangrijk dat je drinkwater goed, veilig en in een donkere plaats opslaat. Je gezondheid is namelijk in gevaar, maak daarom altijd gebruik van een gecertificeerde, goedgekeurde watertank met CE markering.

Voor compactere pompen wilt u dat uw tank minimaal twee minuten water levert. Gewoonlijk bevat de pekelbak ook wat water aan de basis ervan. Te lang en je moet het onder de tank doorlussen. Tanks gemaakt van plastic zijn meestal minder geneigd om te reageren op de vloeistof die erin is opgeslagen. Plastic opslagtanks zijn te vinden in een zeer breed scala aan maten en vormen. Het kiezen van de meest geschikte watertank is afhankelijk van het soort en de capaciteit waarvoor de taak vereist is.

Drinkwater minimum

Als je al je water uit je krachtige douche hebt verbruikt, is het waarschijnlijk dat je een 25-liter wateropslagtank hebt, onvoldoende waterdruk en meer dan 15 minuten onder de douche hebt gestaan. Water in de watertank kan tot zes maanden worden bewaard, dus als u water haalt uit een tank die langer dan zes maanden heeft gestaan, wilt u misschien een goed waterfilter gebruiken om het water te zuiveren. Water is noodzakelijk voor het leven, daarom willen we je nogmaals waarschuwen om zuinig te zijn met je watertank en deze vooral goed te onderhouden. 

Als u uw water in de watertank laat vervangen, laat deze dan eerst compleet leeglopen om deze vervolgens te reinigen. Vervolgens kun je de watertank weer vullen met water of als u werk hebt gedaan waardoor de waterleidingen worden verwijderd, kunt u de verbindingsfittingen onderzoeken. Onder dergelijke omstandigheden is het nodig om water in bulk te krijgen. Je moet nadenken waarom je water moet vinden dat op drinkwater lijkt. Bij een ramp is schoon drinkwater mogelijk niet beschikbaar.