VSENV
Image default
Bedrijven

Een diesel of benzine auto rijden?

Als jij een nieuwe auto gaat kopen is het vooral in deze tijd, met torenhoge benzine prijzen, het overwegen waard om een diesel auto te rijden. Maar een diesel is niet voor iedereen de beste keuze. In dit artikel gaan we het hebben over beide auto’s en hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke jij het beste kunt aanschaffen!

Ze koppelen anders

Bij een diesel auto kan je gemakkelijker wegrijden, dit komt namelijk doordat een diesel gemakkelijker koppelt. Dit zorgt er ook voor dat er minder snel geschakeld hoeft te worden. Als je net je rijbewijs hebt gehaald kan het zijn dat jouw eerste autootje snel afslaat. Dit komt omdat je vaak bij de rijschool een diesel auto rijdt. Bij rijschool Maastricht kan je hier alles over vragen. Rijschool Maastricht zal je dan voorbereiden op de eventuele benzine auto waar je straks na het slagen in gaat rijden.

Een benzine auto heeft meer vermogen. Hierdoor rijdt die sneller weg omdat het sneller naar een hoger toerental moet om over te schakelen. Een diesel auto met turbo is nog altijd sneller en rijdt gemakkelijker weg.

Diesel is minder goed voor het milieu

Een diesel auto stoot meer stikstof en fijnstof uit dan een benzine auto, hierdoor is een diesel auto ook duurder in wegenbelasting.

Diesel is zuiniger

Het gemiddelde verbruik van een benzine auto is 1:13. Het gemiddelde verbruik van een diesel auto is 1:18. Daarnaast is een diesel tank meestal ook groter dan een benzine tank, dit betekent dat je veel langer tussen tankbeurten door kunt rijden.

Wanneer voordeliger

Het rijden van een diesel auto is voordeliger als je meer dan 25.000 km per jaar rijdt. Als je minder dan 20.000 km per jaar rijdt is het nog altijd voordeliger om een benzine auto te rijden. Hopelijk ben je door dit artikel beter geïnformeerd.

https://cordewenerscholing.nl/