VSENV
Image default
Bedrijven

Een website ontwerpen

Als je een eigen bedrijf hebt dan is het handig als mensen dat bedrijf ook kunnen vinden. Een eigen website is daarom heel belangrijk. Je kunt hiermee niet alleen laten zien wie je bent of wat je doet, je kunt hierdoor ook laten zien hoe professioneel je bent. Als je een mooie overzichtelijke website hebt dan trekt dit sneller nieuwe klanten aan. Het is daarom belangrijk dat je website goed in elkaar steekt en een mooie huisstijl heeft. Wil je graag een website laten maken dan kun je bij verschillende bedrijven een webdesign offerte aanvragen.

 

Een webdesigner uitkiezen

De eerste en meest belangrijke taak is om zelf een webdesigner uit te kiezen. Dit is vaak ook de meest ingewikkelde taak. Een hele goede indicatie voor de kwaliteiten van de webdesigner is de website van de designer zelf. Vind jij de website van de webdesigner zelf al niks, dan kun je beter verder kijken. Vind je de eigen website wel aanspreken dan zou je kunnen kijken of er nog meer voorbeeld websites online staan. Zo kun je kijken welk werk de webdesigner nog meer heeft geleverd. Let hierbij wel op dat de huisstijl vaak wordt gekozen door het bedrijf zelf. Let daarom vooral op overzichtelijkheid en functionaliteiten. Heb je een paar webdesigners gevonden die je aanspreken, vraag dan een webdesign offerte aan. Deze webdesign offerte is meestal gratis. Je kunt aan de hand hiervan zien hoe duur een webdesigner is. Je bepaalt aan de hand van de webdesign offerte of de webdesigner ook echt het geld waard is.

 

Een huisstijl kiezen

De volgende stap die je moet maken is een huisstijl kiezen. Zorg dat jouw huisstijl past bij je bedrijf. Heb jij een kleine spa aan huis waar rust en kalmte centraal staat, kies dan niet voor een felle en vrolijke website. Zorg dat de sfeer van jouw bedrijf wordt overgebracht via de website. Ga voor kalme en neutrale kleuren. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Is jouw bedrijf een bloemenwinkel, kies dan juist wel voor een vrolijke en kleurrijke website. Je wilt hier de vrolijkheid die bloemen brengen ook overbrengen naar de klant.