VSENV
Image default
Bedrijven

Innovatief onderwijs met een 3D-printer

Hoe bereid je de jeugd voor op een toekomst waarin steeds vaker techniek wordt ingezet? Je brengt ze ermee in aanraking natuurlijk. De jeugd is namelijk de toekomst. Kinderen in aanmerking brengen met techniek kun je het beste zo vroeg mogelijk doen. Dus waarom zet je geen 3D-printer in je klaslokaal? Zo weet je zeker dat het een interessante les gaat worden!

3D-printer gebruiken in het basisonderwijs

Werken met een 3D-printer in het basisonderwijs is erg waardevol voor leerlingen. Zo maken ze al vroeg kennis met de nieuwste technologie en leren er direct ook mee omgaan. Niet alleen techniek, maar ook lezen, rekenen en taal komt aan bod bij het gebruik van een 3D-printer tijdens de les. De leerlingen komen in aanmerking met onderzoeken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen en testen. Ook wordt er van de leerlingen verwacht dat ze creatief en kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken om het beste resultaat te behalen. 

Een gebruiksvriendelijke 3D-printer

Ben je op zoek naar een gebruiksvriendelijke 3D-printer? De Dremel 3D40 Flex 3D printer is een zeer gebruiksvriendelijke 3 printer die makkelijk in de klas gebruikt kan worden. De printer heeft een Wi-Fi verbinding waardoor je zelfs op afstand gebruikt kunt maken van de Dremel 3D40 Flex. Daarnaast geeft de Wi-Fi connectie ook nog de mogelijkheid om het printproces actief bij te houden. Ook heel handig is dat de printer goed kan bijhouden en laten zien wat de filament status is. Zo weet je altijd wanneer een filament bijgevuld moet worden. Deze kun je overigens ook via WisMon kopen. Daarnaast heeft de Dremel 3D40 Flex een gesloten printomgeving om stof en nieuwsgierige vingers buiten te houden. Gelukkig kunnen de kinderen goed door de transparante vensters aan de voor- en bovenkant kijken om het printproces te kunnen volgen. 

3D-printer via WisMon

In de WisMon webshop kun je makkelijk voor je school een 3D-printer aanschaffen. In plaats van alleen een 3D-printer aan te schaffen, kun je als school ook kiezen voor een 3D-arrangement. Een 3D-arrangement is een kant-en-klaar pakket met een 3D-printer, een training, begeleiding, service en lesmateriaal die je bij de 3D-printer kunt gebruiken. Zo kun je met je leerlingen direct profiteren van de aanschaf van je 3D-printer.