VSENV
Image default
Winkelen

Rookhoutblokjes

Chunks

Met chunks maak je van barbecueën een nog leukere belevenis. Deze rookhoutblokjes zijn gemaakt van onbewerkt hout. Ideaal want zo weet je zeker dat het hout puur natuur is en bij verbranding geen giftige stoffen vrijkomen. Chuncks zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Handig want je kan zo lekker variëren en de beste soort voor jouw stukje vlees of vis uitzoeken.

 

Door het smeulen krijgt je vlees een unieke rooksmaak

Wil je een lekker groot stuk vlees gaan roken? Een heel goed idee En hiervoor zijn rookhout chunks echt de ideale oplossing voor. Deze onbewerkte rookhoutblokjes leg je gewoon boven op de laag met houtskool in de BBQ. De bedoeling is dat ze lekker lang en langzaam gaan smeulen. Door het smeulen komt de rook vrij.

Omdat dit best een tijdje duurt krijgt het vlees goed de gelegenheid om de unieke rooksmaak of aroma op te nemen. Net wat je goed kan gebruiken als je bijvoorbeeld pulled-pork of een entrecote een unieke en intense rooksmaak wil geven.

Welke soort chunks moet ik kiezen?

De Rookhout chunks zijn in onze webshop verkrijgbaar. We hebben diverse soorten opgenomen in ons assortiment. Om een paar voorbeelden te noemen. Er zijn Beuken, appel, eiken, rode wijn en esdoorn chunks. Dit zijn maar een paar opties waar je uit kan kiezen. Als je in onze webshop kijkt zie je nog meer soorten staan.

Kan je niet goed kiezen of weet je niet goed welke chunks perfect passen bij jouw stuk vlees of vis? Je kan zelf even informatie zoeken welke het meest geschikt zijn of je besteld een pakket waar diverse soorten in zitten. De chunks kan je doordat ze in een goed afsluitbare zak zitten heel lang en vooral droog bewaren.

 

Leuk om dit eens een keer te proberen

Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Geen probleem voor alles is er een eerste keer en wie weet ga je het hierna vaker doen. In onze webshop vin je een uitgebreid aanbod aan chunks en geven we je ook graag een beschrijving hoe je de rookhoutblokjes het beste kan gebruiken.

https://goedkoop-rookhout.nl/