VSENV
Image default
Bedrijven

Meer verdienen in jouw bedrijf

Vaak zie je dat een bedrijf na de start op een gegeven moment op een bepaalde omzet blijft steken. Het lijkt dan interessant om meteen te kijken naar hoe je meer omzet kunt maken. Daar is natuurlijk niks mis mee. Het is alleen wel een valkuil dat een bedrijf vaak nog niet voldoende in het zadel zit: de processen lopen nog niet optimaal. In dit geval is de kans bijzonder groot dat een schaalvergroting wel eens heel nadelig kan uitpakken. Hoe pak je dit nu slim aan? Lees het hier.

Kijk naar hoe je jouw zaak kan uitbreiden

Wil je bijvoorbeeld meer wil verkopen en denk je dat dit in de markt ook mogelijk moet zijn? Dan moet je bij alle optimalisatiestappen rekening houden met twee situaties. De huidige situatie en waar je naartoe wil. Jouw bedrijf moet in beide gevallen en ook nog eens in de weg er naartoe, gezond kunnen draaien. Dat vraagt veel van een bedrijf. Soms betekent uitbreiden ook meer samenwerken.

Procesoptimalisatie met digitale formulieren

Naast extra samenwerkingen of intensievere samenwerkingen kun je ook denken aan procesoptimalisaties. Er blijft namelijk regelmatig veel geld ‘hangen’ door een nog niet optimaal proces. Vaak als er meer grondstoffen nodig zijn, vraagt dit om een beter beheer van de voorraad. Dit kan heel slim door onder ander gebruik te maken van digitale forumlieren. Met digitale formulieren kun je bijvoorbeeld makkelijker een extra controle invoeren voor het beheer van de grondstoffen.

Wees zuinig op jouw menselijk kapitaal

Denk niet alleen aan digitale formulieren. Het is heel verleidelijk om, als je meer wil verdienen ook wil kijken naar goedkopere medewerkers. Dat is echter vaak duurkoop. Het beste is om te zorgen voor een goede omgeving voor jouw medewerkers. Wist je bijvoorbeeld dat ongemotiveerde medewerkers heel erg veel geld kosten? Zorg dus goed voor jouw medewerkers. Ga voor de lange termijn, praat met mensen voordat ze bijvoorbeeld in een burn-out dreigen terecht te komen. Kortom? Zorg voor continuïteit.

Ga verduurzamen

Energie is duur, zo is het nu eenmaal. Dus als je wil geld verdienen? Ga dan verduurzamen. Zo wordt je omzet niet direct hoger, maar de winst wel. Misschien heb je bijvoorbeeld zelfs wel meer dak voor zonnepanelen dan je nodig hebt. Dan zou je ook nog energie aan anderen kunnen leveren.

https://www.leanforms.com/digitale-formulieren/