VSENV
Image default
Kinderen

Checklist: wat neem je mee voor een dagje weg met je baby?

Als je een dagje op stap gaat met de kleine wil je liever niets vergeten of misgrijpen, máár ook niet te veel sjouwen met spullen. Wij hebben een handig lijstje samengesteld voor jou, zodat je precies kunt afvinken wat je moet meenemen.

Eten en drinken

Welk eten en drinken je mee moet nemen hangt af van de leeftijd van je kind en jouw wensen en behoeften. Maar als je borstvoeding geeft, moet je juist niet vergeten genoeg drinken voor jezelf mee te nemen. Geef je flesvoeding, neem dan één thermosfles met gekookt water mee en één met gekoeld water. De voedingen kun je prima van tevoren afmeten en bewaren in speciale plastic bewaardoosjes. Als je kind al vaste voeding eet, dan kun je vers fruit of een fruithapje, rijstwafels, kinderkoekjes of een boterham meenemen. Vergeet ook niet wat extra drinken, zoals een flesje water of pakjes drinken.

In de winter

Als het buiten erg koud is, is het natuurlijk belangrijk dat de kleine voldoende lagen kleding aan heeft om zich warm te houden. Neem ook zeker wanten en een sjaal.

In de zomer

Wat je moet meenemen in de zomer kan erg verschillen. Een must-have is in ieder geval zonnebrand  en een parasol voor op de kinderwagen om je kindje te beschermen tegen de zon. Als je naar het strand gaat, neem dan in ieder geval zwemkleding, een handdoek, emmertje, schepje en gietertje mee. En vergeet zeker niet zwemluiers en zwemvleugeltjes voor als de kleine wil zwemmen.

Meenemen van de spullen

Als je baby nog in een kinderwagen mee moet, kun je meestal veel spullen daarin kwijt. Maar het is natuurlijk ook handig om een deel goed op te bergen. En je wilt liever voorkomen dat je niet eindeloos tussen de babyspullen moet grabbelen naar je eigen spullen. Koop daarom een babyrugzak met naam. Op die manier kun je de spullen gescheiden houden én het is ook nog eens schattig.

https://www.0rk.nl/je-baby-bijna-naar-de-opvang/