VSENV
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een bijbaan? Lees dan deze tips!

Ons dagelijks leven wordt steeds duurder; onze boodschappen, onze huur, ga zo maar door. Genoeg geld verdienen is hierbij een echte must! Ben je bijvoorbeeld student of ben je gewoon op zoek naar een bijbaan voor in je vrije tijd? Er zijn vaak vele vacatures te vinden voor bijbanen. Een bijbaan heb je zo gevonden met onderstaande tips!

Oppassen

Ben je goed met kinderen of heb je een grote familie met veel jonge kinderen? Ga dan oppassen! Met oppassen kun je vaak makkelijk geld verdienen. Daarnaast kun je vaak ook nog tijdens het werken aan school werken, mocht het nodig zijn. Vaak werk je in de avonduren, wanneer de kinderen al naar bed zijn. Je hebt hierdoor ook nog de tijd om lekker tv te kijken of iets anders te doen. Wat je verdient, verschilt per gezin. Vaak zijn er vele adresjes waar je snel kunt gaan beginnen met oppassen. Het leuke aan deze bijbaan is ook nog dat je vaak een speciale band opbouwt met je oppaskinderen.

Werk vanuit thuis

Thuiswerken is tegenwoordig de nieuwe norm geworden. Vaak kun je als student ook vanuit thuis werken. Het is makkelijk en het kost je vaak veel minder tijd. Daarnaast ben je ook nog eens geen reiskosten kwijt. Als student bijverdienen vanuit thuis kan bijvoorbeeld als callcentermedewerker of als klantenservice medewerker. Houd je niet zo van telefoneren? Doen dan bijvoorbeeld mee aan het invullen van online vragenlijsten. Ook kun je als  student zijnde als administratief medewerker aan de slag. Hierbij kun je de nodige ervaring op doen met bijvoorbeeld programma’s als Excel en het staat ook nog een goed op je cv!

Bijbaan in de horeca

Werken in de horeca is nog steeds een van de meest populaire studenten bijbanen. Het is namelijk flexibel werk. Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en je bent lekker de hele dag actief bezig. Daarnaast krijg je vaak bij het werken in de horeca een lekkere fooi. Echter moet je wel in je achterhoofd houden dat je soms lange dagen moet maken.

Callcenter

Vind je het niet erg om de hele dag mensen te bellen? Dan is het werken in een callcenter misschien wel iets voor jou! Met deze baan kun je namelijk flink verdienen en is dus ideaal voor als je snel iets wilt bijverdienen. Er zijn ook callcenters waar je mensen niets hoeft te verkopen, maar alleen rondbelt om mensen van de juiste informatie te voorzien, denk bijvoorbeeld aan een callcenter van de GGD.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland