VSENV
Image default
Bedrijven

Van televisie naar streamingsdiensten

Televisie kijken. Het wordt door steeds minder mensen gedaan. Vooral de jeugd kijkt bijna niet meer naar reguliere programma’s op de verschillende tv-zenders. Een reden hiervoor is de beperkte keuze die de kijker heeft. Je bent namelijk afhankelijk van de programmering van de zender. Een andere reden waarom veel mensen afhaken, is de overvloed aan reclames tussen programma’s door. Zo kan een film van 2 uur dankzij reclames al gauw uitlopen tot 2,5 uur. Mensen willen steeds meer zelf bepalen wat ze kijken en wanneer ze dat kijken. Tijden veranderen sneller dan gedacht. Men moet tegenwoordig namelijk overal en altijd een film of serie kunnen kijken. En dit kan tegenwoordig al op vrijwel elk apparaat dat met het internet kan verbinden.

Steeds meer streamingsdiensten

Het alternatief daarvoor zijn de verschillende streamingsdiensten. Deze komen steeds meer in opkomst en die trend is al enkele jaren geleden begonnen. Het voordeel van streamingsdiensten is dat ze een ruim aanbod hebben met veel verschillende films en series. De kijker kan zelf bepalen wanneer die iets wilt kijken en voor hoe lang. Een ander voordeel is dat er geen reclame te zien is. Alleen die reden is al genoeg voor mensen om over te stappen op een streamingsdienst. Populaire streamingsdiensten zijn Netflix, Disney+, Amazon Prime en Videoland. Deze giganten bieden tegen een scherpe prijs per maand hun grote aanbod aan.

Afleveringen terugkijken

Een ander format dat ook steeds meer opkomt, is een betaald abonnement om programma’s reclamevrij terug te kijken. Dit heeft voornamelijk betrekking op Nederlandse zenders en programma’s. Daar waar je eerst via de televisie programma’s kon terugkijken mét reclame zonder door te kunnen spoelen, daar kun je nu zelf kiezen tot waar je wilt doorspoelen. Ook kun je met een betaald abonnement bij bijvoorbeeld NPO Plus meer programma’s terugkijken, daar waar dit vroeger alleen bij sommige programma’s kon. Nu kan het zo zijn dat je bij verschillende streamingsdiensten bent geabonneerd en dat je na verloop van tijd van enkele vindt dat ze te weinig gebruikt worden. Alles bij elkaar kan het namelijk een hoop geld kosten. Je kunt dan gemakkelijk de NPO Plus opzeggen bijvoorbeeld. Met NPO Plus opzeggen bij 123opzeggen, hoef je alleen jouw gegevens in te vullen. De website regelt verder alles m.b.t. het beëindigen van het contract.

https://www.123opzeggen.nl/telecom/npo/opzeggen