VSENV
Image default
Bedrijven

6 tips voor het de werkplek inrichten van uw kantoor

Bent u een bedrijf begonnen of gaat u verhuizen met het bedrijf? Dan zal u vast met de handen in het haar zitten over de inrichting van het kantoor en de werkplekken van de werknemers. Een nieuwe locatie vinden, en daar de juiste inrichting voor kiezen kan voor een eigenaar veel tijd, energie en geld gaan kosten. Dit betekent dus ook dat alles op orde moet zijn en dat de werknemers ook blij naar het werk komen door de fijne werkplek. Om u een beetje te helpen bij de inrichten van het nieuwe kantoor is deze blog geschreven waar 6 tips worden belicht en verder uitgelegd.

Voorkom verzuim door verkeerde zithouding

De werknemers en uzelf zullen veel uren doorbrengen zittend achter een beeldscherm. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goede zithouding, want er komen veel gezondheidsklachten tegenwoordig door het verkeerd zitten tijdens het werk. Dit is door het vele thuiswerken nog maar is duidelijk geworden. Voor de werkplekken van de werknemers is het dus ook goed om naar goede bureaustoelen te kijken. Het beste kunt u kiezen voor ergonomische stoelen, want deze stoelen zijn verstelbaar op verschillende manieren en ondersteunen ook kwetsbare ledematen.

Door te investeren in een goede zithouding als werkgever zorgt u ervoor dat u op lange termijn minder verzuim heeft en kan het dus ook flink wat opleveren.

Kies voor verstelbare bureaus

Net als de bureaustoel is het bureau ook belangrijk. De tip is om niet voor een normaal bureau te gaan, maar voor een verstelbaar bureau. Dit is omdat een verstelbaar bureau de mogelijkheid geeft om op de juiste hoogte te zitten, maar het geeft ook de mogelijkheid om periodes op een dag staand te werken. Zitten is het nieuwe roken, dus meer staan tijdens het werk is goed voor de gezondheid.

Zorg voor een opgeruimd kantoor

Een opgeruimd kantoor is professioneel en ook van invloed op de productiviteit van de werknemers. Zorg ervoor dat u met de nieuwe inrichting genoeg opbergruimte creëert om documenten, oude appraten en ander materiaal kwijt te kunnen. Bij de bureaus van de werknemers is het ook handig om een rekje neer te zetten voor de documenten of een plekje te creëren waar ander werkmateriaal kan worden opgeborgen.

Voldoende verlichting is essentieel

In Nederland kom je niet weg met de daglicht die binnenkomt, want het weer is vaak niet om van te genieten. Het is vaak donker en nat wat er voor zorgt dat u als bedrijf ook genoeg verlichting nodig hebt op het kantoor. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen die veel in de avonduren werken. Nu is het niet nodig om voor elke werkplek aparte verlichting te installeren, maar is het wel nodig om genoeg verlichting te hebben om op het hele kantoor te kunnen werken.

Voeg groen toe aan het interieur

Iets wat u niet moet vergeten is het groen toevoegen aan het kantoor. Planten en bloemen toevoegen draagt wat bij aan de sfeer en productiviteit. Daarbij zorgen planten ook voor de verversing van de lucht en dat is ook fijn om te zorgen voor het niet muf worden van het kantoor.

Ontspanningsruimtes creëren

Naast de werkplekken is het ook goed om voor voldoende ontspanning te zorgen voor de werknemers in de pauze. Creëer een ruimte waar mensen kunnen relaxen en leuke dingen kunnen doen. Hang een mooi dartbord op, zet een voetbaltafel of tafeltennistafel neer of zet een gaming set up neer. Ontspanning zorgt ervoor dat de werknemers tevreden zijn en ook na de pauze weer zich kunnen concentreren voor het werk.