VSENV
Image default
Bedrijven

Wat is healing tao?

Bent u geïnteresseerd in mediteren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Healing tao is een vorm van mediteren. Met mediteren kunt u gemakkelijker stress loslaten, het verminderd angst en depressieve klachten, geeft meer focus en concentratie, en het verbetert de emotionele balans. Dit is bijvoorbeeld fijn als u een stressvolle en gewaagde baan heeft en moeilijk uw rust kunt vinden. Healing tao zou u kunnen helpen om rustiger te worden en de stress makkelijker los te laten. Maar wat is het precies? Dat leest u in dit artikel.  

Healing tao 

De naam van Healing tao komt uit het Chinees, het is een systeem afkomstig uit het eeuwenoude Chinese Taoïsme. Tao betekent kracht van transformatie uit zelfobservatie van lichaam en geest. Healing tao is dus een combinatie van meditatie en het Chi Kung systeem. Als je healing tao beoefent werk je vooral aan je vitaliteit, emotionele balans, gezondheid, persoonlijke en spirituele groei, en fysieke stabiliteit. De meditaties bestaan voornamelijk uit interne oefeningen die gebaseerd zijn op de taoistische traditie van de innerlijke alchemie. Door de oefeningen van Healing tao consequent uit te voeren, word je vitaler, kom je terug in je balans, en kan je werken aan je persoonlijke en spirituele groei.  

Wat houdt het in? 

Healing tao gaat over het leven tussen de elementen; vuur, water, metaal, hout, en hemel. De oefeningen bestaan uit verschillende technieken: I-Kracht, de Innerlijke Glimlach, de Zes Helende Klanken, het Ijzeren Hemd, de Kleine Hemelse Kringloop, en Interne Alchemie. Al deze technieken leggen de focus op een ander onderdeel wat Healing Tao compleet maakt. Bij de ene focus je op de basistechniek, bij de ander op het fundament van healing tao; om zonder oordeel te kijken naar jezelf en anderen. Ook leer je om de traditionele Chinese geneeskunde toe te passen om je organen en emoties te ontgiften.  

https://www.vianovalis.nl/healing-tao/