VSENV
Image default
Bedrijven

Wat verdien je als ingenieur of projectleider?

Als ingenieur verdien je een goed salaris. Dit hangt af van de sector waarin je werkt, maar ook van je functie. Als projectleider verdien je gemiddeld meer dan als ingenieur in de bouw of infrastructuur. Het is belangrijk om goed te kijken naar de verdiensten die er zijn in jouw vakgebied, voordat je een keuze maakt voor een carrière als ingenieur. Je wilt namelijk wel graag verdienen wat je waard bent! Liever meteen solliciteren? Ga naar matersendekoning.nl!

Verschillende functies

De functies en binnen het ingenieursvak verdienen ook verschillend. Zo verdient een projectleider gemiddeld meer dan een ingenieur in de bouw of infrastructuur. Dit komt doordat de verantwoordelijkheden van een projectleider groter zijn en er meer kennis en ervaring wordt verwacht. Ook is het belangrijk om te kijken naar je werkgever. Een multinational betaalt vaak meer dan een kleinere organisatie. Kijk dus goed rond voordat je een baan als ingenieur aanneemt!

Het is verstandig om je verdiensten goed te vergelijken. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze voor je carrière. Als je weet wat er verdiend wordt in jouw sector, kun je beter inschatten of een bepaalde functie bij jou past. Je wilt namelijk wel graag verdienen wat je waard bent! Kortom, verdiep je goed in de verdiensten van verschillende ingenieursfuncties voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je niet verkeerd zit!

Wat verdient een projectleider?

Een projectleider verdient gemiddeld meer dan een ingenieur in de bouw of infrastructuur. Dit komt doordat de verantwoordelijkheden van een projectleider groter zijn en er meer kennis en ervaring wordt verwacht. Als projectleider in een multinationaal ingenieursbureau kun je een salaris van € 4000 – 6000 bruto verwachten. Dit is afhankelijk van je functie, ervaring en werkgever. Als je vergelijkt met een ingenieur in de bouw of infrastructuur, verdien je ongeveer hetzelfde. Je kunt dus wel stellen dat er verschillen zijn in verdiensten tussen de verschillende ingenieursfuncties!

Gerelateerde artikelen

Voor welke toepassingen is een glazen schuifpui geschikt?

Verandering in jouw kookkunsten brengen

Een huurwoning vinden