VSENV
Image default
Bedrijven

Alles over online marketing

Online marketing is een term die vandaag de dag steeds vaker voorkomt. Maar wat houdt online marketing nou precies in? Marketing is het maken van reclame voor andere bedrijven om extra ogen te trekken. Meer ogen levert een hogere populariteit op. Een hogere populariteit of grotere naamsbekendheid levert meer klanten op. Hiermee vergroot je de kans op omzet.

Online marketing

Online marketing werkt net iets anders als in de inleiding staat beschreven, maar komt wel aardig in de buurt. Grof gezegd is het enige verschil tussen online marketing en gewone marketing dat online marketing, zoals je waarschijnlijk al kon raden, online gebeurt. Een klant met een website koopt een bepaald trefwoord of ‘anchor’ die genoemd moeten worden in bijvoorbeeld een blog. In deze blog moet een van de gekochte trefwoorden terug linken naar de website van de klant. Dit nemen we ook wel backlinks.

Wat leveren backlinks op? Wanneer er veel backlinks worden gemaakt doormiddel van veel verschillende trefwoorden krijgt het algoritme van Google in de gaten dat de populariteit van een website stijgt. Google vindt het dan een goed idee om de website waarnaar verwezen wordt hoger in de zoekpagina te plaatsen.

Voordelen van een hoge positie

De eerste website op de eerste zoekpagina van Google levert nagenoeg altijd de meeste potentiële klanten. Zeg nou zelf, kijk je wel eens verder dan de eerste drie websites bovenaan de eerste pagina? Inderdaad, ik ook niet. Doormiddel van online marketing breng jij je website recht voor de neus van klanten. Meer verkeer of klanten wil zeggen: een vergrootte kans op een hogere omzet. Iets waar elk bedrijf naar opzoek is.

Voorbeeld

Stel je voor, je hebt een online marketing bureau in Utrecht. Dan is het vanzelfsprekend dat de mensen die opzoek zoen naar een marketing bureau in Utrecht in Google ‘Online marketing bureau Utrecht’ intypen. Echter hoeft het trefwoord niet altijd de naam van het bedrijf te bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat SuperFitnessTainer heet. De eigenaar koopt dan waarschijnlijk een veelvoorkomend trefwoord zoals ‘voedingsschema’ of ‘trainingsschema’.