VSENV
Bedrijven

Wilt u ook een lief hangoor konijn voor uw kind?

Als uw kind graag een huisdier wil hebben, dan is een hangoor konijn een zeer geschikte keuze. Een hangoor konijn is een schattig diertje dat zeer gemakkelijk is in de omgang. Wel is het zo dat een konijn een groepsdier is, daarom is het belangrijk dat u een konijn nooit alleen houdt. Ze moeten eigenlijk altijd een maatje hebben. Houd hier rekening mee als u een pluizig vriendje komt uitzoeken voor uw zoon of dochter. Daarnaast is het ook belangrijk dat het diertje beweging krijgt. Het is voor de lieve diertjes niet goed als ze hun leven slijten in een klein hokje. Laat ze daarom door uw tuin hupsen, of eventueel uw woonkamer.

Krijg alle informatie die u nodig heeft!

Wilt u graag een konijn kopen? Dan is het natuurlijk erg prettig als u van te voren informatie krijgt over het pluizige beestje. Zo is het namelijk van belang dat u er rekening mee houdt dat dit beestje genoeg beweging krijgt. Dus als u niet de mogelijkheid heeft om uw lieve hangoor konijn door een tuin of over een balkon te laten rond hupsen, zal u het diertje af en toe de mogelijkheid moeten bieden om door de woonkamer rond te rennen. Ook de voeding is van belang voor het diertje. Zo moet het pluizige diertje genoeg vezels binnen krijgen om darmproblemen te voorkomen. Maar ook moet uw hangoor konijn genoeg te knabbelen hebben op harder voer. Dit omdat het diertje zo zijn tanden slijpt. Als uw konijn alleen brokjes krijgt zullen zijn tanden vlijmscherp worden. Hiermee kan het diertje zichzelf verwonden.

Advies op maat zodat uw konijn lang gezond blijft

Het is zeker van belang om uw konijn goed te verzorgen. Zo geniet u het langst van dit lieve stampertje. Als u uw konijn goed verzorgt kan het wel zes tot tien jaar oud worden. Zaken als wisselende leefomgeving – binnen en buiten afgewisseld – en voeding zijn invloed op de levensduur. Maar ook het wel of niet hebben van een soortgenoot is van invloed. Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u daarom alleen konijnen per twee kopen.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl