VSENV
Dienstverlening

Bedwantsen bestrijden: de moeilijkste vorm van ongediertebestrijding?

Ongediertebestrijding is altijd een lastige klus waar in de meeste gevallen een gespecialiseerd bedrijf aan te pas dient te komen. Niet altijd, want er zijn manieren om zelf relatief eenvoudig van bepaalde vormen van ongedierte af te komen. Denkt u maar eens aan het plaatsen van slakkenkorrels of het zetten van muizenvallen. Deze methodes zijn niet in alle gevallen 100% effectief, maar voor veel mensen wel afdoende om van de overlast af te komen. Bij bedwantsen bestrijden gaat dit niet op. Bedwantsen bestrijden is wellicht wel de moeilijkste vorm van ongediertebestrijding. Dit heeft met een aantal factoren te maken.

Bedwantsen bestrijden dient volledig te gebeuren

In de eerste plaats is bedwantsen bestrijden zo lastig omdat dit volledig dient te gebeuren. Alleen de plek aanpakken waar de beestjes gezien zijn, is niet voldoende. De bedwants staat bekend als een bijzonder sterk en taai beestje. Het zijn echte overlevers. Als zij niet 100% worden uitgeroeid, zullen ze in korte tijd weer terug zijn en opnieuw uit kunnen groeien tot een plaag. Daarom is het altijd verstandig om een ervaren ongediertebestrijding bedrijf in de hand te nemen. Onder andere Limas Hygienics is gespecialiseerd in bedwantsen bestrijden. Vaak betekent het effectief aanpakken van deze beestjes dat de gehele woning of het gehele kantoor/bedrijf gereinigd en ontsmet moet worden om een nieuwe plaag te voorkomen. Dit kan natuurlijk behoorlijk ingrijpend zijn, maar het is nog veel lastiger om na onvolledige reiniging te moeten constateren dat de bedwantsen enige tijd later alweer terug zijn.

Wat zijn bedwantsen eigenlijk?

Iedereen is van naam wel bekend met de bedwants, maar wat doen deze beestjes eigenlijk? Het zijn kleine insectjes van amper een halve centimeter lang. Het zijn parasieten, wat in dit geval betekent dat zij leven van het bloed van mensen. Een beet van de bedwants kan dan ook zeer hinderlijk zijn. Ze zorgen voor jeuk en soms pijn. Het diertje kan lang overleven zonder voedsel, dus daarom is bedwantsen bestrijden ook zo belangrijk.