VSENV
Image default
Bedrijven

Zo is je fiets veilig

In Nederland worden jaarlijks enkele honderdduizenden fietsen gestolen. In studentensteden als Groningen, Delft en Utrecht vinden gemiddeld de meeste fietsdiefstallen plaats. Met een goed slot loop je minder kans dat je fiets opeens verdwijnt. Maar ook in minder grote steden zoals Roermond komen regelmatig diefstallen van fietsen voor. Mensen daar kunnen daarom altijd advies vragen aan de slotenmaker in Roermond.

Het juiste slot

Voor fietssloten bestaat er een keurmerk, dus als je op zoek bent naar een goed slot is het zeker de moeite waard om te kijken of je fietsslot is goedgekeurd. Aan de hand van het aantal sterren kun je de mate van beveiliging zien. Experts vinden over het algemeen kettingsloten het veiligst, dus een slotenmaker in Roermond zal je aanraden om hiervoor te kiezen. Deze sloten zijn bovendien flexibel en kun je gemakkelijk ergens aan vastmaken. Een kabelslot is ook makkelijk te gebruiken. Echter is deze ook een stuk makkelijker om door te knippen. Heb je een ringslot op je fiets, dan kan een mogelijke dief er niet mee weg fietsen maar hij kan de fiets wel zo optillen en meenemen.

Preventie

Er zijn manieren waarop je de kans aanzienlijk verkleint dat je fiets gestolen wordt. Door je fiets bijvoorbeeld vast te maken aan een vast object, kan hij niet zomaar worden meegenomen. Zelfs als je fiets in een rek van een beveiligde fietsenstalling staat, is het goed om een kettingslot te gebruiken. Als je een kettingslot gebruikt, kun je deze het best niet te hoog bij de grond vastmaken. Je slotenmaker uit Roermond zal je bij het verkopen van een slot uitleggen dat een dief geen extra kracht kan zetten via de grond. Hierdoor kan hij moeilijker het slot openknippen.

Ook is het extra veilig als je ook het fietsenframe vastmaakt en niet alleen je band. En natuurlijk heb je het niet altijd voor het uitkiezen waar je je fiets parkeert, maar het best is om je fiets te parkeren die duidelijk zichtbaar is en ook mogelijk te zien is voor veiligheidscamera’s.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-roermond/