VSENV
Image default
Aanbiedingen

Van PET-fles tot duurzaam relatiegeschenk

Van PET-fles tot duurzaam relatiegeschenk

De vraag naar duurzame producten en giveaways groeit. Logisch ook! De aandacht voor duurzaamheid neemt namelijk steeds verder toe. Ook op het gebied van relatiegeschenken zien we steeds meer ontwikkelingen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn relatiegeschenken gemaakt van PET-flessen. Nou vraag je jezelf misschien af: hoe werkt dat nou eigenlijk? Daarom nemen we eerst maar even de PET-fles onder de loep.

Wat is een PET-fles

Een PET-fles is een plastic fles gemaakt van polyethyleentereftalaat, oftewel: PET. Deze flessen worden gebruikt om frisdranken, zoals Cola en Fanta in te verpakken. PET-flessen worden in Nederland grotendeels via het statiegeld systeem ingezameld, waardoor deze gerecycled kunnen worden.

Stap 1: Van plastic fles naar grondstof

PET-flessen zijn eenvoudig vervormbaar onder verhitting. Dit is op het gebied van recycling heel erg belangrijk. De PET-flessen worden versnipperd tot flakes, welke weer omgesmolten worden tot granulaatkorrels of vezels. Met deze grondstoffen kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Door het gebruik van rPET wordt de Co2 voetafdruk, ook wel bekend als de carbon footprint, sterk vermindert. Daarnaast vermindert deze vorm van hergebruik ook actief het zwervuil en de oceaanvervuiling waardoor rPET als 1 van de meest milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen wordt gezien van dit moment.

Stap 2: Van grondstof naar duurzaam relatiegeschenk

Zodra PET-flessen verwerkt zijn tot grondstof, kun je hier van alles van maken. Ook op het gebied van relatiegeschenken zien we steeds vaker producten gemaakt van gerecyclede PET-flessen voorbijkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pennen, paraplu’s of tassen die volledig gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Bij Greengiving vind je een groot assortiment relatiegeschenken gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Veel van deze producten kunnen bedrukt of gegraveerd worden met eigen tekst of logo.

 

Stap 3: Duurzaam reclame maken met rPET geschenken

Ben je op zoek naar een relatiegeschenk en vind je duurzaamheid belangrijk? Denk er dan zeker eens over na om producten gemaakt van gerecyclede PET-flessen cadeau te geven. Op deze manier draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar vergroot je tegelijkertijd de zichtbaarheid van je bedrijf. Win-win situatie!

https://www.greengiving.nl/search?q=rpet