VSENV
Image default
Eten en drinken

Het gemak van een inbouw barbecue

misschien wel iets voor jou. Dat is een BBQ, die wordt ingebouwd in een meubel. Je BBQ staat daardoor altijd op een vaste plek en de inrichting van de tuin krijgt daardoor een nette en strakke uitstraling. Het inbouwmeubel biedt bovendien ruimte om je gerechten goed voor te bereiden en om de accessoires bij de barbecue netjes op te bergen. Wat betreft het bereiden van de maaltijden is er geen verschil tussen een losse BBQ en een inbouw BBQ.

Verwarring over de naam

Als er wordt gesproken over een inbouw BBQ wordt dat vaak een buitenkeuken genoemd. Ondanks dat beide kookgelegenheden erg op elkaar lijken is er toch een belangrijk verschil. Bij een inbouw BBQ gaat het expliciet over een meubel, dat op een vaste plek in de tuin wordt gebouwd. Je staat dus altijd op dezelfde plek eten te bereiden. Bij een buitenkeuken is er altijd sprake van wielen. Een buitenkeuken kan dus ook best bestaan uit een BBQ en een aantal andere keukenbenodigdheden, maar die zijn allemaal verplaatsbaar. In een buitenkeuken ben je dus niet gebonden aan een vaste plek in de tuin.

Heb je een inbouw BBQ nodig?

Een inbouw BBQ is iets wat je nodig hebt als je daar zelf de meerwaarde van ziet. Wie het belangrijk vindt dat de BBQ er netjes uitziet en dat alle spullen voor het koken op een overzichtelijke manier worden opgeborgen, zal een inbouw BBQ enorm waarderen. Maar als je het niet erg vindt om de BBQ telkens op een andere plek te gebruiken en de spullen die erbij horen in de schuur te bewaren, heeft een inbouw BBQ niet zoveel toegevoegde waarde. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur of een inbouw BBQ of een buitenkeuken iets voor jou is.

BBQ op gas of houtskool?

Net zoals bij de gewone barbecues kun je ook bij een inbouw BBQ kiezen voor een exemplaar op houtskool of op gas. Voor de echte liefhebbers zal dat geen punt van discussie zijn, want die vinden de smaak van koken op houtskool veel lekkerder dan van koken op gas. Gas is echter wel wat beter te beheersen, en daardoor wordt het koken wat eenvoudiger. Als je niet kunt kiezen tussen deze beide brandstoffen kies je voor een exemplaar, waar je zowel op gas als op houtskool mee kunt koken.

De prijs van een inbouw BBQ

Als je een inbouw BBQ wilt aanschaffen hangt daar een stevig prijskaartje aan. Dat komt doordat zo’n BBQ wordt beschouwd als een luxe artikel. Houd er ook rekening mee dat je niet alleen een BBQ moet kopen, maar ook een meubel waar de BBQ ingebouwd moet worden. De gemiddelde prijs van een inbouw BBQ van een goed merk, zoals Weber of Boretti, ligt rond de € 800. Er zijn echter ook duurdere en goedkopere exemplaren verkrijgbaar. Bij een inbouwmeubel is de vormgeving en de uitvoering een belangrijke prijsbepalende factor. Gemiddeld moet je rekening houden met € 2500.

 

Tip: BBQ Deal

Gerelateerde artikelen

Veelvoorkomende vegan recepten in maaltijdboxen

Online boodschappen doen

De longhi, ben jij nog op zoek naar een nieuwe koffiemachine?