VSENV
Image default
Gezondheid

5 Tips bij hoofdpijn door stress

Als je last hebt van hoofdpijn door stress. Lees dan dit artikel over hoofdpijn en volg de volgende tips:

Probeer een Cold Pack
Als je migraine hebt, leg dan een coldpack op je voorhoofd. IJsblokjes gewikkeld in een handdoek, een zak diepvriesgroenten of zelfs een koude douche kunnen de pijn verlichten. Houd het kompres 15 minuten op uw hoofd en neem dan een pauze van 15 minuten.

Gebruik een verwarmingsmatras of warm kompres
Als u spanningshoofdpijn heeft, plaats dan een verwarmingskussen in uw nek of op uw achterhoofd. Als je sinushoofdpijn hebt, houd dan een warme doek tegen het gebied dat pijn doet. Een warme douche kan ook helpen.

Verminder de druk op uw hoofdhuid of hoofd
Als uw paardenstaart te strak zit, kan dit hoofdpijn veroorzaken. Deze “externe compressiehoofdpijn” kan ook worden veroorzaakt door het dragen van een hoed, hoofdband of zelfs een te strakke zwembril.

DIM de lichten
Fel of flikkerend licht, zelfs van uw computerscherm, kan migraine veroorzaken. Als je er gevoelig voor bent, bedek je ramen dan overdag met verduisterende gordijnen. Draag een zonnebril buitenshuis. U kunt ook antireflectieschermen aan uw computer toevoegen en fluorescentielampen met daglicht in uw verlichtingsarmaturen gebruiken.

Niet kauwen
Kauwgom kan niet alleen pijn doen aan je kaak, maar ook aan je hoofd. Hetzelfde geldt voor het kauwen op je vingernagels, lippen, de binnenkant van je wangen of handige voorwerpen zoals pennen. Vermijd knapperig en plakkerig voedsel en zorg voor kleine hapjes. Als u ’s nachts met uw tanden knarst, vraag dan uw tandarts naar een gebitsbeschermer. Dit kan uw hoofdpijn in de vroege ochtend beteugelen.

Hydrateren
Drink veel vloeistoffen. Uitdroging kan hoofdpijn veroorzaken of erger maken.

Krijg wat cafeïne
Neem wat thee, koffie of iets met een beetje cafeïne erin. Als u het vroeg genoeg krijgt nadat de pijn begint, kan het uw hoofdpijn verlichten. Het kan ook helpen om vrij verkrijgbare pijnstillers zoals paracetamol beter te laten werken. Drink gewoon niet te veel, want cafeïneontwenning kan zijn eigen soort hoofdpijn veroorzaken.

Oefen ontspanning
Of het nu gaat om rekoefeningen, yoga, meditatie of progressieve spierontspanning, leren hoe je kunt relaxen als je hoofdpijn hebt, kan helpen bij de pijn. U kunt met uw arts praten over fysiotherapie als u spierspasmen in uw nek heeft.

https://nickdewaard.nl/hoofdpijn-door-stress/