VSENV
Image default
Aanbiedingen

De lekkerste sausjes voor bij de barbecue

In de zomer wordt er bij mooi weer heel wat gebarbecued. Het is een gezellig samenzijn waarbij je lekker lang kunt tafelen en vlees, groente, vis enz. kunt grillen. Bij een barbecue hoort natuurlijk veel meer aan gerechten, zoals stokbrood met kruidenboter en lekkere salades. Wanneer het stukje vlees klaar is, maakt een lekker sausje erbij het af. Catering Groep kan je daarbij helpen.

Zelf maken of kopen

In de winkel zijn tal van tafelsauzen te koop, maar zelf maken smaakt toch vaak net iets lekkerder. Wanneer een saus zelf wordt gemaakt, kan deze maximaal twee dagen gekoeld bewaard worden. Misschien heb je zelf nog een lekker recept en anders zijn er op internet tal recepten van heerlijke sausjes te vinden. De een zal wat gemakkelijker te maken zijn dan de ander, maar voor de hobbykok is dit vaak een kleine moeite. 

De keuze uit sauzen

Er zijn heel wat soorten saus die lekker zijn bij de barbecue. Uiteraard staat de barbecuesaus vooraan op tafel. Deze mag beslist niet ontbreken. Curry, mayonaise en ketchup doen het altijd goed. Menigeen houdt ook van pindasaus, knoflooksaus, cocktailsaus, mosterd en kerriesaus. Er zijn nog veel meer keuzes en sauzen om te kopen of om zelf te maken.

Helemaal verzorgd

Natuurlijk kan er gekozen worden om alles zelf in te kopen en klaar te maken, maar wanneer je het lekker makkelijk wilt hebben, kan een cateraar of slager ook alles verzorgen. Vaak zijn de barbecuepakketten zeer compleet en kan er zelfs een barbecue bij gehuurd worden. De keuze uit pakketten is tegenwoordig ook heel groot. Er zijn vlees-, vis-, groente- en vegetarische barbecue pakketten en nog veel meer. Vaak kunnen deze pakketten gecombineerd worden. Ook kunnen de sauzen – vaak zelfgemaakt – de salades, stokbrood en kruidenboter worden verzorgd. 

Het is gezellig om zo nu en dan een goede barbecue te organiseren voor je eigen gezin of een groep vrienden of met meerdere familieleden. Een sausje maakt de barbecue af. Denk dan onder andere aan:

  • barbecuesaus;

  • curry;

  • mayonaise;

  • ketchup;

  • pindasaus of satésaus;

  • knoflooksaus;

  • cocktailsaus;

  • mosterd;

  • kerriesaus.

Er zijn nog veel meer soorten saus om te serveren bij de barbecue en lekkere dipjes voor op brood. Een barbecue is leuk, lekker en gezellig. Let wel: vergeet de sausjes niet!

 

https://www.cateringgroep.nl/