VSENV
Image default
Gezondheid

Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

Halfgelaatsmaskers vs FFP3 maskers

Adembeschermingsmaskers zijn er in verschillende soorten. Ze zijn ontworpen om je luchtwegen te beschermen tegen schadelijke stoffen terwijl je werkt, vooral in stoffige omgevingen of bij het schuren, zagen of gebruik van elektrisch gereedschap. Twee van de populairste soorten maskers voor ademhalingsbescherming zijn FFP3-maskers en halfgelaatsmaskers. Maar wat zijn de kenmerken van FFP3-maskers en halfgelaatsmaskers? Welke voor- en nadelen hebben ze? En welke van de twee soorten is het beste in jouw specifieke werksituatie? Lees nu verder om antwoord te krijgen op deze vragen.

Een FFP3 masker: eigenschappen, voordelen en gebruik

Een FFP3-masker is een hoogwaardig, stofwerend ademhalingsmasker met of zondere een ventiel en garandeert uiteraard een grondige filtering van de lucht die je inademt. Het grootste voordeel van FFP3-maskers is hun lage prijs.

3M biedt een grote verscheidenheid aan gezichtsmaskers, waaronder het 3M 9932 FFP3 stofmasker. Dit masker is speciaal ontworpen om de drager te beschermen tegen stofdeeltjes, en het heeft een uitademventiel om gemakkelijker te kunnen ademen. P3-maskers bieden klanten een hoogwaardige ademhalingsbescherming. Een nadeel van het gebruik van deze maskers is dat ze beperkt herbruikbaar zijn, en dat hun doeltreffendheid na drie keer gebruik afneemt. Ons advies is om deze maskers niet vaker dan drie keer te hergebruiken om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Een halfgelaatsmasker: kenmerken, pluspunten en toepassingsmogelijkheden

Halfgelaatsmaskers zijn een vorm van ademhalingsbescherming die comfortabel op het gezicht kan worden gedragen. Ze zorgen voor een afsluiting rond de mond van de drager en beschermen hem tegen het inademen van ongewenste stoffen. Het mooie van dit type adembescherming is dat het de drager optimaal beschermt. Nog mooier is echter dat halfgelaatsmaskers na reiniging opnieuw kunnen worden gebruikt. Je hoeft ze alleen maar schoon te maken en daarna zijn ze weer als nieuw. Deze gelaatsmaskers zijn dan ook beter voor het milieu en op langere termijn een goed alternatief voor de naar verhouding dure FFP3 maskers. Denk dus goed na over het type adembescherming dat wenselijk is voor jou.