VSENV
Image default
Bedrijven

Gasverbruik verminderen

Iedereen weet dat de energieprijzen aan het stijgen zijn. Heeft u een contract met variabele of vaste looptijd dat binnenkort afloopt? Dan betaalt u ineens een stuk meer voor met name uw gasverbruik, en dat wilt u natuurlijk niet. We zijn nog nooit zo bewust geweest van ons gasverbruik, en niemand kan de prijsstijging controleren. Wat u wel kunt controleren, is uw gasverbruik. Door middel van dit artikel kunt u uw gasverbruik aanzienlijk verminderen, en daarmee ook uw energiekosten. Of u het nu groots aanpakt of liever klein begint. 

 

Hoe kunt u actie ondernemen om het gasverbruik te verminderen?

 • Draag vaker warme truien in de winter
  U hoeft in de winter niet in een T-shirt rond te lopen, u kunt uwzelf binnenshuis wat warmer kleden. U kunt zelfs een deken neerleggen om ’s avonds op de bank te kruipen. Gaat u uit? Zet dan de temperatuur van uw verwarming wat lager. Als u dezelfde dag terugkomt, is het verstandig de temperatuur niet te laag in te stellen. Het kost meer energie om de kamer weer op te warmen dan wanneer de kamer altijd op 18°C wordt gehouden wanneer u weg bent of slaapt.
 • Kies een waterbesparende douchekop
  Je kunt gas besparen door minder lang te douchen, maar echt comfortabel is dit natuurlijk niet. Hier bieden waterbesparende douchekoppen een oplossing. Waterbesparende douchekoppen kunnen het waterverbruik tot 40% verminderen in vergelijking met gewone douchekoppen. Dat komt omdat waterbesparende douchekoppen een geïntegreerde debietbegrenzer hebben. Dit betekent dat er niet meer dan een X aantal liter water per minuut kan stromen.
 • Een slimme thermostaat installeren
  Installeer een slimme thermostaat om het gasverbruik te controleren. Met slimme thermostaten kunt u de warmte aanpassen naar uw behoeften. U kunt ook het verbruik regelen en de verwarming op afstand verhogen of verlagen.
 • Gasbesparing met radiatorthermostaten en radiatorfolies
  Met een radiatorthermostaat kunt u tot 30% gas besparen. Met deze thermostaat kun je elke radiator op dag, tijd en temperatuur instellen. Dit is vooral nuttig in ruimtes waar geen centrale thermostaat is, zoals badkamers en slaapkamers. Kleine disclaimer: Deze radiatoren zijn niet geschikt voor alle kranen. Controleer daarom zorgvuldig de handleiding om er zeker van te zijn dat de knop op uw radiator past. Niet de juiste maat? Dan kunt u radiatorfolie achter de radiator plaatsen. De folie blokkeert tot 96% van de warmte die normaal zou ontsnappen. Dit kan u ongeveer € 100 besparen op uw elektriciteitsrekening.
https://bespaarbazaar.nl/kenniscentrum/gas-besparen/gasverbruik-verminderen-in-huis