VSENV
Image default
Gezondheid

Hoe gebruik je de e-sigaret?

Benadert je de ontdekking van de elektronische sigaret met weinig zekerheid? Het is normaal, het ontdekken van iets nieuws heeft altijd dit effect. E smoker heeft aan alle neo-vapers gedacht, aan al diegenen die de traditionele sigaret willen vergeten om te stoppen met roken door van de elektronische sigaret.

Hoe gebruik je de e-sigaret?

Het gebruik van de e-sigaret bestaat uit vapen en niet uit roken, omdat de e smoker damp opzuigt die wordt geproduceerd door een vloeistof te verwarmen; het verschilt dus van de rook die vrijkomt bij verbranding. De werking is als volgt: een lont van katoen- of silicavezel gedrenkt in de oplossing met propyleenglycol, plantaardige glycerine, smaakstoffen en nicotine in verschillende concentraties (tussen 0 en 18 mg / ml). Wanneer de e smoker op de knop drukt, wordt de weerstand rond de lont opgewarmd, waardoor de vloeistof wordt verwarmd en stoom wordt afgegeven. Tegelijkertijd zuigt de vapoteur het mengsel van damp en lucht aan. Sommige e-sigaretten bieden instellingen met een batterij met variabele spanning. De dampkap kan dan de spanning en het wattage veranderen. Dus, voor een lichtere sigaret, geef de voorkeur aan minder spanning om het nicotinegehalte te verlagen.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van een e-sigaret wordt bepaald door de vorm en grootte van de componenten. In sommige gevallen kan een elektronische sigaret vanwege het uiterlijk en de dampen die het afgeeft, worden aangezien voor een gewone sigaret. Andere soorten elektronische sigaretten zien er echter uit als een sigaar, pijp of balpen. Elektronische sigaretten kunnen worden ontworpen om herbruikbaar of wegwerpbaar te zijn.

Waarom gebruik je elektronische sigaretten?

Hoewel veel e-smokers e-sigaretten gebruiken als vervanging voor andere vormen van roken, gebruiken sommigen ze als hulpmiddel om te helpen stoppen met roken. De veiligheid van elektronische sigaretten is echter een groot probleem, aangezien de apparaten slechts aan zeer beperkte veiligheidstests zijn onderworpen en er weinig aanwijzingen zijn dat ze veiliger zijn dan gewone tabaksproducten. Bovendien ontbreekt wetenschappelijk bewijs dat elektronische sigaretten effectief zijn als hulpmiddel om te stoppen met roken, hoewel de apparaten vaak als zodanig op de markt worden gebracht.

E-liquid voor de elektronische sigaret

Elektronische sigaret e-liquid (sap of e-sap genoemd) bevat meestal gedestilleerd water, propyleenglycol, plantaardige glycerine, verschillende smaken en meestal nicotine. Maar sommige e-liquids bevatten geen nicotine. Gebruik de elektronische sigaret om je leven te beschermen: vapen is beter dan roken!