VSENV
Image default
Gezondheid

Wat is een pre workout en waarom zou je het gebruiken

 

Een pre workout is een speciaal samengesteld supplement die je lichaam helpt voor te bereiden op een zware inspanning. Een goede pre workout levert bij aan de workout door middel van focus en energie. In dit artikel zal ik je alles uitleggen wat een pre workout is en hoe je het gebruikt. Lees dus snel verder om alles te weten te komen. 

Werking Pre workout

Een supplement is vaak ontworpen om je lichaam te ondersteunen Dit is ook het geval bij een pre workout. Het voorziet je lichaam van energie, uithoudingsvermogen en focus. Hierdoor kan je langer en beter trainen. Je neemt de scoop vaak 10-15 minuten voor je wilt gaan trainen. Na ongeveer een halfuur begin je het al te merken. Je wordt energieker en scherper. Je intensiteit en uithouding verhogen wat goed is voor je spiermassa. Ook bevat pre workout arganine wat goed is voor de bloedsomloop. 

Bijna alle pre workouts lijken qua ingrediëntenlijst erg op elkaar. Het verschil zit hem echt in de doseringen die ieder merk gebruikt. Dit komt ook omdat de basis van het product hetzelfde moet zijn voor dezelfde voordelen. De exacte werking van een pre workout zijn:

  • Krachttoename

  • Meer uithoudingsvermogen

  • Tegengaan van spierafbraak

  • Een betere transport van voedingsstoffen

  • Meer mentale focus en energie

Hoe neem je een pre workout?

Het nemen van een scoop kan op 2 manieren. Veel mensen pakken 1 dosering ( dit staat gelijk aan 1 bijgevoegd maatschepje) en gooein dit zo in hun mond. Dit spoelen ze vervolgens weg met water. Persoonlijk vind ik het lekkerder om mijn scoop te mengen met 250-350 ml water in een flesje. Drink het wel in 1 keer op voor de beste effecten. 

De Sterrenstof Pre Workout

Nu hoor ik de vraag al in je opkomen welke pre workout dan een goede is. Wanneer je namelijk pre workout opzoekt krijg je tig hits met allerlei aanbieders. Ikzelf vind de Sterrenstof Pre workout een erg goede. Hij is namelijk goed betaalbaar, kwalitatief super goed en de smaak is echt buitenaards. Ik raad je daarom zeker aan de webshop van Sterrenstof te bekijken.