VSENV
Image default
Aanbiedingen

Woning afbreken, wat is de kostprijs?

Op zoek naar informatie over de prijzen van afbraakwerken? Hoeveel het kost om een woning te slopen is afhankelijk van verschillende factoren. Maar we kunnen jou wel een algemene richtprijs meegeven. 

Gemiddelde prijs per vierkante meter

De prijs voor de sloop van een woning ligt rond de 35€ per vierkante meter. Dit is zonder de verwijdering van de fundering.

Let erop dat dit een richtprijs is. Sommige sloopfirma’s zullen bijvoorbeeld 30€ aanrekenen, terwijl andere een tarief van 45€ hanteren. Alles hangt af van de grootte van de opdracht en hoe druk de sloper het heeft. Daarom is het absoluut een aanbeveling om meerdere prijzen op te vragen. Op deze manier krijg je een gevoel van de gemiddelde kostprijs voor de sloop van je woning.

Hoe kan het goedkoper?

Bovenstaande richtprijzen gelden wanneer je een firma inhuurt die alle afbraakwerken voor jou uitvoeren. Maar het kan ook goedkoper door zelf de handen uit de mouwen te steken. Verwijder alle pannen, bakstenen en puin met behulp van een sloop- en breekhamer. Dit afval kan je kwijt in een afvalcontainer voor steenpuin. De huur kost ongeveer 190€, inclusief afvalverwerking (bron). Dat is veel goedkoper dan wanneer je tientallen werkuren moet betalen. 

Misschien kan je ook besparen door bepaalde stukken door te verkopen. Sommige mensen zijn misschien op zoek naar authentieke dakpannen of venstertabletten. Verkoop ze via een tweedehands website om wat extra budget te verzamelen.