VSENV
Image default
Horeca

De nieuwste horeca trends van 2022

Hoera! We kunnen weer volop en onbeperkt genieten van de horeca. In de middag lekker lunchen en borrelen, in de avond uitgebreid dineren en tot diep in de nacht opstap gaan, wat hebben we het toch gemist! Nu de horeca weer langzaam uit het diepe dal begint te klimmen, zien we weer nieuwe horeca trends verschijnen. In deze blog zullen we een aantal horeca trends voor dit jaar beschrijven!

Restauranttrends

Het is voor restaurants tegenwoordig ontzettend belangrijk om dynamisch te zijn en mee te gaan met de trends. Denk bijvoorbeeld aan de eetgewoontes van mensen: vegetarisch, glutenvrij, lokaal belang van producten et cetera. Deze trend zal zich waarschijnlijk de komende jaren nog gaan voortzetten. De wens van de gast blijft zich verder door ontwikkelen. Het is dus belangrijk om als restauranteigenaar flexibel te zijn en je oren en ogen goed open te houden op de huidige markt. Houd ook rekening met de technologie in de restaurants. Neem jij nog de bestellingen op met pen en papier? Veel te ouderwets! Met de aanschaf van tablets en handhelds gaat het allemaal veel sneller en kan de omzetsnelheid toenemen voor jouw zaak.

Hoteltrends

Ook het toerisme in de hotels neemt weer toe na de afgelopen coronajaren. Veel hotels zijn door de regels van de coronapandemie gaan investeren in het zelf aanbieden van lunch en diner. Omdat de restaurants dicht moesten blijven moesten hotels hun gasten zelf van eten kunnen voorzien. De trend komende jaren ligt bij het uitbreiden van dit concept. Gasten eten steeds meer in huis, door het aanbieden van goed eten kun je je gasten van alle service voorzien wat betreft de horeca!

Cafétrends

Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gek op een lekker glaasje. Niet voor niets is het Nederlandse Heineken de op één na grootste speler op de wereldwijde biermarkt. We zijn de grootste koffie-leuters ter wereld! De huidige trend op het gebied van drank zijn de luxere alcoholische dranken. Denk bijvoorbeeld aan gin-tonic, Aperol Spritz en de meest uiteenlopende cocktails. Veel cafés zijn zich de afgelopen jaren ook gaan specialiseren. Zo kwam er een flink aantal cocktailbars en biercafés bij, die zich onderscheiden met tafeltaps en honderden speciaalbieren!