VSENV
Image default
Woning en Tuin

Fauteuils passen bij iedereen in huis

Eigenlijk kun je niets anders zeggen dan dat fauteuils geweldig zijn en praktisch. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en het is een mooie eyecatcher in de (woon)kamer, terwijl ze ook nog heerlijk zitten. Door een fauteuil aan te schaffen kun je de zitplekken in de kamer net wat flexibeler maken, denk daarbij niet alleen aan de woonkamer maar ook eens aan de werkkamer. Als je hem zet naast een boekenkast met een klein tafeltje, kun je bijvoorbeeld het heerlijk als leeshoekje creëren. Maar waar komt de fauteuil vandaan en welk type moet je kiezen in jouw interieur? 

De geschiedenis van de fauteuils

Zo’n veertig jaar geleden kon je fauteuils niet wegdenken uit de gemiddelde woonkamer in Nederland, maar ook daarbuiten. Het was een standaard meubelstuk dat iedereen in het bezit had. Om die reden is er op dit moment een gigantisch aanbod, zowel nieuw als tweedehands en dat onderschrijft de comeback van dit mooie meubelstuk. De materialen die in die tijd gebruikt werden waren van bijzonder goede kwaliteit en dat maakt dat er nog zoveel meubelstukken op de markt zijn. Met een nieuw model kun je meer eigentijds aan de slag in je interieur en ben je niet overgeleverd aan het stukje ‘retro’ wat misschien helemaal niet in jouw stijl past. 

Wat voor type fauteuil past bij jou? 

Er zijn zoveel verschillende soorten dat je door het bomen misschien het bos niet meer ziet. Eigenlijk wordt elke stoel in de woonkamer geschaard onder een fauteuil, maar daar zijn verschillende onderscheidingen in te maken. Er zijn loungestoelen, loveseats, 1 persoons banken maar ook simpele modellen. Afhankelijk van jouw behoefte en wensen kun je ze kopen met hoofd- en voetensteunen, met elektrische motoren en zelfs met USB-aansluitingen zijn ze aan te schaffen. 

De teddy fauteuil is op dit moment trendy en kan zelfs gecombineerd worden met zachte stoelen. Het is een super comfortabele stoel die de aandacht naar zich toetrekt zoals een echte eyecatcher hoort te doen. Eigenlijk kun je zeggen dat alle fauteuils met ronde vormen op dit moment hip zijn en gecombineerd kunnen worden in elk interieur. 

Maar welk materiaal en opties kies je bij fauteuils? 

Eigenlijk is het antwoord op welke stof je moet kiezen afhankelijk van wat jij prettig vindt en omgevingsfactoren, zoals kinderen en huisdieren binnen het gezin. Het voordeel van zachte stoffen is dat ze heerlijk zitten, maar dat vlekken lastiger te verwijderen zijn. Een veiligere keuze is een lederen stoel, deze stof is wat koeler maar vlekken kun je ook makkelijker verwijderen met een vochtige – niet natte – doek. Bij een interieur met zachte kleuren geeft een leren stoel juist stoerheid aan het interieur. 

Ook zijn er fauteuils met speciale functies te koop, zoals een USB-aansluiting in de armleuningen. Voor minder mobiele mensen kun je kiezen voor verstelbare onderdelen in draaifauteuils en er zijn ook zogenaamde sta-op-fauteuils. Zo is er dus echt voor ieder interieur een bijpassende fauteuil en dat geldt niet alleen voor vroeger, maar ook zeker voor nu.