VSENV
Image default
Marketing

Conversie optimalisatie nodig?

Als je de eigenaar van een website of een webshop bent dan is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg rendement uit jouw website bezoekers haalt. Bij conversie optimalisatie wordt de kans, de hoeveelheid en de regelmatigheid van het overgaan tot een bepaalde actie (invullen van een contactformulier, overgaan tot een aankoop etc.) van een bezoeker geoptimaliseerd. Je probeert in dit geval het maximale rendement uit je bezoekers te halen.

Wat wordt dan een conversie genoemd?

Deze zijn er in verschillende maten en varianten. Het gebeurt dan ook regelmatig dat bedrijven inzetten op verschillende conversies. Alle actiepunten die een bezoeker kan maken worden conversies genoemd. Als een bezoeker op jouw website over gaat tot een actie, dus een conversie, dan dragen deze bij aan jouw online succes.

Je kunt conversies dus eigenlijk zien als doelen. Iedere pagina die op jouw website aanwezig is heeft wel een doel. Zo heeft jouw website misschien een pagina waar je via een link naar de volgende pagina kunt doorklikken, of misschien heb je een webshop dan is het winkelmandje afrekenen ook een conversie. Alle acties die daartussen in zitten zijn eveneens conversies.

Waarom zijn conversies zo belangrijk?

Als je een website hebt dan is het natuurlijk om te beginnen belangrijk dat je website maandelijks actieve bezoekers heeft. Als deze bezoekers echter niet overgaan tot actie op jouw website dan is het inzetten van conversie optimalisatie een strategische zet. Als jouw conversies namelijk hoger zijn kun je aan dezelfde aantal maandelijkse bezoekers meer verdienen.

Kies voor optimalisatie

Ben je er klaar voor om meer bezoekers aan te trekken en een maximaal rendement te behalen? Met Digital Marketing krijg je een gecertificeerd, ervaren SEO specialist en een betrouwbare en flexibele partner. Met het motto “meer rendement & geen poespas” worden jouw online marketingvraagstukken met resultaatgerichte aanpak opgepakt en jouw online marketing getild naar het volgende niveau! Bekijk onze verschillende online marketing pakketten, zoals onze SEO pakketten en SEA pakketten.

https://wj-digital-marketing.nl/