VSENV
Image default
Woning en Tuin

Friese Witjes, met de hand gemaakt

Ben je je huis aan het verbouwen en wil je fraaie nieuwe tegels in je keuken, badkamer of toilet? Om de ruimte extra mooi te maken is het een overweging om de hele muur te betegelen. Een bijkomend voordeel is dat tegels heel eenvoudig schoon te maken zijn en je ervoor kunt kiezen een warme tegel met een leuk motief erop te plaatsen om de ruimte extra sfeer te geven. Je bent van harte welkom in onze winkel om onze tegels met eigen ogen te aanschouwen. Wij leveren de originele Friese witjes die uiteraard in Friesland gemaakt worden.

Wat zijn Friese witjes

Friese witjes zijn handgemaakte tegels van 13×13 cm. In de hoek zijn twee spijkergaatjes aangebracht, zodat je er eenvoudig iets aan op kunt hangen. De klei wordt eerst op maat gesneden, waarna het gedroogd, geglazuurd en gebakken wordt. Daarna wordt het nogmaals geglazuurd waarna het geschilderd wordt en vervolgens gaat het nogmaals in de oven op duizend graden Celsius. Hierdoor versmelten de kleuren met elkaar en krijg je een schitterend resultaat. Hiermee krijg je een bijzondere tegel in huis.

17e Eeuw ambachtswerk

De Friese witjes worden stuk voor stuk op oer-Hollandse authentieke ambachtelijke wijze gemaakt en geschilderd. Dit wordt voornamelijk in opdracht door een plateelschilderes gedaan. Je kunt hierbij denken aan klassieke, maar ook moderne afbeeldingen en ze zijn zeker een fraaie aanwinst voor je huis. In een mooie oude boerderij of in een woonhuis dat je in landelijke stijl aankleedt staan de Friese witjes erg goed. Het draagt bij aan de landelijke stijl van je huis. Zeker als je er de neutrale tegels afwisselt met vrolijke tegels met motief.

Afbeeldingen op tegels

Er zijn specifieke afbeeldingen die het erg leuk doen in de keuken zoals een afbeelding van keukenkruiden of een Spaanse peper. Andere afbeeldingen zijn ook voor andere ruimtes geschikt. Zo is er een grappige tegel met een blauwwit geruite theedoek, maar zijn er ook afbeeldingen van schattige kittens, kleurige bloemen, allerlei vogeltjes, koeien of bijvoorbeeld paarden of een woedende zwaan. Deze afbeeldingen maken je keuken, badkamer of toilet helemaal af. Ze zorgen ervoor dat het fijne ruimtes zijn om te vertoeven en zal bij bezoek ook in de smaak vallen. Zo kun je een warme sfeer creëren in je schouw, keuken, badkamer of toilet. In de badkamer is een tegel met een tobbe met zeep of een tegeltableau met zand, zeep en soda afbeelding in blauw erg leuk. Ook echte landelijke afbeeldingen op tegels, zoals een meisje dat kippen voert of een schaap met lammetjes zijn natuurlijk bijzonder fraai en staan schitterend in je huis. Ook als je een modern huis hebt, doen deze landelijke tegels het uitstekend.

https://www.detegelboutique.nl/Friese-witjes-kopen-Handgeschilderde-Friese-keukentegels-13×13-cm-wandtegels