VSENV
Image default
Marketing

Magento 1 gestopt met support

Sinds 1 juli dit jaar is Magento gestopt met de support van Magento 1 webshops. Dit houdt in dat webshops geen security patches meer ontvangen en dat er geen nieuwe updates plaatsvinden. Hierdoor loopt je webshop gevaar en zou je potentieel gehackt kunnen worden. 

Doordat Magento 1 niet meer support wordt moet er, om geen risico te lopen, gezocht worden naar een alternatief voor je webshop. Hierbij zijn eigenlijk drie alternatieven mogelijk: niets doen en gevaar lopen, support voor Magento 1 webshops laten regelen door externe partijen zoals bijvoorbeeld SupportDesk of migreren naar een ander platform waarbij de voor de hand liggende opties Magento 2 of Shopware 6 zijn.

SupportDesk heeft een Magento 1 keep alive pakket dat proactief support levert tegen een maandelijks bedrag. Hierdoor blijft je Magento 1 webshop veilig voortbestaan. 

Magento 2

Magento 2 is een open source e-commerce platform met veel functionaliteiten en mogelijkheden. Mede door deze uitgebreide mogelijkheden is het complex opgebouwd (o.a. een complexe user interface). Hierdoor kan er niet eenvoudig iets aangepast en live gezet worden. Er zijn dan ook veel Magento 1 gebruikers die aarzelen over te stappen naar Magento 2. 

Magento 2 is ook niet zomaar een vernieuwde versie van Magento 1; het wordt gezien als een totaal nieuw platform. Dit houdt ook in dat bij de migratie van Magento 1 naar 2 alle data overgeplaatst moet worden; dit kost veel tijd en dus geld. Bij de migratie naar Shopware gaat dit eenvoudiger. 

Shopware 6

Het Duitse e-commerce platform Shopware stijgt de laatste tijd flink in populariteit. Het is een open source platform met een simpele en makkelijk te begrijpen user interface (UI). Meer flexibiliteit en minder complexiteit, daar staat Shopware voor. Ook is het platform heel erg gericht op de toekomst, voor een toenemende complexe wereld waar connectiviteit en technologie snel aan het verbeteren zijn. 

De migratie van Magento 1 naar Shopware 6 gaat sneller en is goedkoper dan de migratie naar Magento 2. Veel Magento 1 gebruikers kiezen dan ook voor de migratie naar Shopware 6, ook mede omdat Shopware toekomstgericht is.