VSENV
Image default
Mode en Kleding

Alles wat je moet weten over bouw werkkleding

Als u op zoek bent naar veiligheidskleding voor de bouw of als u een specifieke behoefte heeft of aan bepaalde gevaren wordt blootgesteld, vraag dan aan uw werkgever welke werkuitrusting wordt aanbevolen, praat over aangepaste opties of vergaar meer informatie over veiligheidskleding voor de bouw en andere sectoren.

Werknemers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg hebben natuurlijk een andere werkuitrusting nodig dan degenen die zware machines zoals kranen, vorkheftrucks en andere on-site apparatuur op bouwterreinen bedienen. Een bouwvakker heeft goed zichtbare werkkleding nodig met extra bescherming, terwijl doktoren en verplegers kleding nodig hebben die makkelijk schoon te houden is. Bouwvakkers werken zowel ’s ochtends vroeg als’ s nachts. De kans op incidenten en ongevallen waarbij bouwvakkers en voertuigen betrokken zijn, is aanzienlijk en daarom moet hun werkkleding ook in het donker goed zichtbaar zijn en het moet hen warm kunnen houden. Weer, comfort en bruikbaarheid moeten allemaal in acht worden genomen bij het kiezen van de juiste bouw werkkleding.

Een goede werkuitrusting voor optimale veiligheid

Bouwplaatsen kunnen verschillende managementteams hebben met allerlei beroepen. Dus minimaliseer risico’s tot nul en overweeg welk type uitrusting werknemers nodig hebben in allerlei fasen van constructies.

Veiligheidshelmen

Het is van belangrijk dat men werkuitrusting van de juiste classificatie draagt en zo voordeel kan trekken van de bijbehorende eigenschappen. Sterke veiligheidshelmen voorkomen hoofdletsel (mits ze gedragen worden). Of het nu gaat om vallende voorwerpen of het stoten tegen laaghangende obstakels, werknemers zijn goed beschermd. Helmen moeten weerstand bieden tegen penetratie, schokken absorberen en water- en brandbestendig zijn. Ze worden aangevuld met een gezichtsmasker en oog- en oorbeschermers. Deze beschermen werknemers tegen rondvliegende deeltjes, vonken, fel licht en spattende vloeistoffen die schade aan de ogen kunnen veroorzaken, evenals gevaarlijke dampen en hitte. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze moeten allemaal zijn voorzien van het CE-symbool en het logo van de fabrikant om te certificeren dat ze voldoen aan de EU-vereisten en aan verschillende veiligheidsnormen, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Bescherming tegen weersomstandigheden en gevaarlijke stoffen

Er is een uitgebreid en divers assortiment aan bouw werkkleding op de markt. Blootstelling aan bepaalde gevaarlijke stoffen vereist een gesloten volgelaatsmasker en is een belangrijkste onderdeel van het werkoutfit. Werkkleding moet gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage en de typische volledig waterdichte werkkleding moet bescherming bieden in verschillende situaties, van ongunstige weersomstandigheden tot chemische spatten, aangezien extreme temperaturen, gevaarlijke spatten, mogelijke schokken, schurende materialen, elektrostatische opbouw of gladde oppervlakken kunnen leiden tot gevaarlijke gezondheidsrisico’s. Het moet natuurlijk beschermen tegen weersveranderingen of zelfs extremere omstandigheden. Beschermende kleding komt voor in verschillende vormen, waaronder werkhandschoenen die de handen beschermen bij bepaalde taken die bij het werk betrokken zijn.

Het belang van veiligheidsschoenen

Vergeet niet de veiligheidsschoenen die de voeten van je werknemers beschermen, de tractie kunnen vergroten of beide taken tegelijk kunnen uitvoeren. Werknemers met op verraderlijke ondergrond moeten lopen of zich in een omgeving bevinden waar trauma aan de voet waarschijnlijk is, moeten beschermend schoeisel aantrekken. Aangezien bouwvakkers vaak te maken hebben met los, oneffen of glad terrein, is slipvast schoeisel van cruciaal belang en die slipweerstand moet voldoen aan de veiligheidsnormen.

Veiligheid voor iedereen

Alle werkuitrusting is afhankelijk van het type bouwfasen en de omstandigheden. Het is belangrijk om elke taakfase te overwegen en te leren hoe de taken van elke werknemer op uw locatie overeenstemmen met uw verantwoordelijkheid om de juiste veiligheidskleding te bieden. Zowel de elektricien, loodgieter, stukadoor, banier, metselaar, timmerman, arbeider, decorateur, lasser, operator van zware apparatuur als de locatiemanager moeten toegang hebben tot oorbeschermers, oogbeschermers en gezichtsmaskers.