VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van de airco service voor je auto

We zitten midden in de zomer en het lijkt alsof we voorzichtig weer de grens over kunnen om te genieten van de zon. Maar voordat je dat gaat doen is het verstandig om jouw auto te voorzien van een airco service. Je hebt natuurlijk geen zin om in een bloedhete auto te zitten terwijl je in de file staat bij de grens van Spanje. Om dat te voorkomen is toch wel slim om voordat je weggaat bij een garage langs te gaan om de airco van je auto van een servicebeurtje te voorzien.

  

Airco problemen voorkomen is beter dan genezen

 

Wanneer je de airco van jouw auto in Nederland laat controleren en er is wat fout mee is het net even wat makkelijker oplossen dan dat je aan de Spaanse Costa staat en verwacht dat de service daar net zo uitgebreid is als in Nederland. Oh en vergeet de taalbarrière natuurlijk niet. In het gebrekkig Spaans uitleggen wat er moet gebeuren is net aan te raden. Voor je het weet is niet de airco gemaakt maar heb je wel een paella met chorizo besteld! Doe dat dus gewoon even bij jouw garage in Nederland.

  

Service voor de airco van jouw auto zorgt voor meer dan koude lucht

 

Het is natuurlijk super fijn dat wanneer je je auto achterlaat voor een airco service dat wanneer je hem ophaalt weer alles aan de airco goed werkt. Maar er wordt tijdens zo’n controle veel meer gedaan dan alleen de airco zelf. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het koudemiddel dat eigenlijk de kern is van het koud worden van de airco. Deze wordt bijgevuld of netjes vervangen.

 

Ook mag je verwachten dat de luchtkanalen gecontroleerd worden op schimmel en deze gereinigd worden. Last van pollen? Zorg er dan ook voor dat ze het pollenfilter even nakijken en vervangen. Scheelt weer een hoop gesnotter!

 

Naast al deze handelingen tijdens de airco service wordt er ook nog eens een test gedaan om de auto te controleren of deze door de druk- en lektest komt zodat u met een gerust hart de warmte kan trotseren!