VSENV
Image default
Mode en Kleding

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

Wanneer je als vrouw gaat hardlopen, dan is je outfit natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen voordat je kunt beginnen. Toch zien we, dat vaak het belang van een sport bh enorm wordt onderschat. We vinden het immers vaak een stuk belangrijker dat we een leuke legging en bijpassende top dragen, maar een sport bh, daar zien we het nut niet van in. Toch is een sport bh een essentieel onderdeel voor de hardloop outfit van een vrouw. Wanneer je jezelf dit vanaf het inprent, zal je merken dat je het na verloop van tijd helemaal niet meer door hebt dat je er eentje draagt. Het niet dragen van een sport bh kan zelfs ernstige schade veroorzaken aan je borsten. 

Schokdempend

Tijdens het hardlopen, krijgt je lichaam bij iedere stap die je doet een flinke schok te verduren. Waar onze hardloopschoenen een groot deel voor onze rug en de rest van ons lichaam absorberen, worden onze borsten hierin helaas niet gespaard. Door een sport bh te dragen, zul je merken dat de beweging die je borsten tijdens het hardlopen maken ineens met tot wel 75 procent zullen dalen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je op het moment zelf een stuk comfortabeler loopt, maar het dragen van een sport bh beschermt ook tegen het verslappen van je borstweefsel, wat ervoor kan zorgen dat je borsten op lange termijn gaan hangen. Uiteraard is dit met een maximizer push up bh wel te verhelpen, maar dit is alleen voor de buitenkant. De binnenkant is vaak onherstelbaar beschadigd.

Verschillende modellen

In de basis is een sport bh te vergelijken met een compressie bh. Deze bh zorgt ervoor dat je borsten tegen je lichaam worden gedrukt, waardoor ze tijdens een intensieve sportsessie niet tot nauwelijks kunnen bewegen. Waar vaak het idee heerst, dat een sport bh enkel belangrijk is voor wanneer je grote borsten hebt, is dit absoluut niet het geval. Ook bij kleine borsten kunnen er beschadigingen optreden wanneer je frequent gaat hardlopen zonder het dragen van een sport bh. Je kunt dan tijdens de avonden en weekend tijdens het uitgaan wel een super push up bh dragen, maar wanneer je deze uitdoet zal je merken dat je borsten na verloop van tijd kunnen gaan hangen. Door direct een sport bh te dragen, zal het weefsel in je borsten in topconditite blijven, waardoor de kans op hangende borsten een stuk kleiner is, dan wanneer je gaat hardlopen in een normale bh.