VSENV
Image default
Mode en Kleding

Let hier op als je een mama ketting wil kopen.

Stel, je vrouw of vriendin is bevallen en je bent op zoek naar een speciaal cadeau. Niet zomaar een cadeautje dat je tussen neus en lippen oppikt in het naburige winkelcentrum. Nee, echt iets waarvan ze zeker weet dat er over is nagedacht. Sterker nog, misschien heeft ze je wel eens getipt dat ze iets persoonlijks zou willen, iets met de voornamen van jullie kinderen. En dan kom je al snel uit bij een heuse mama ketting die je tegenwoordig bij heel veel online shops voorbij ziet komen, zoals LOVY, Minitials en Vedder & Vedder.

Speciaal ontworpen voor moeders

Ja, dat is echt een ding. Niet zomaar een zilveren of gouden ketting. Nee, deze zijn speciaal ontworpen voor moeders. Zo is er bijvoorbeeld een symbool in verwerkt (denk aan een moederfiguur met kinderen of een hartje dat voor moederliefde staat) of staan de namen van haar kinderen erin. Nieuw is ook de traditie van geboortestenen. Deze staan elk voor de maand waarin een kind is geboren en op die manier kan je met verschillende hangertjes de verschillende koters aan een sieraad hangen.

Zo’n zoektocht naar het juiste sieraad voor haar als kraamcadeau of Moederdag gaat niet over rozen. Met deze tips kom je uit bij haar favoriet en maak je vast indruk op haar. Zeker als ze is bevallen en ze dit als kraamgoud of baargoud krijgt van je. Dat is een cadeau dat de partner geeft als dank voor de zwangerschap en bevalling.

Met deze dingen moet rekening houden als je een mama ketting wil kopen:

Materiaal: zilver of goud

Zo’n speciaal sieraad moet mooi blijven voor altijd. Het is echt een aandenken aan de kindertijd en vertegenwoordigt de moederliefde van je vrouw. Wat zijn de andere sieraden die ze draagt? Is het allemaal zilver of juist goud of zelfs rosé goud dat tegenwoordig heel populair is. Als je dat weet kan je bepalen wat er mooi bij past. Misschien is ze ergens allergisch voor of heeft ze een bepaalde voorkeur. Heel belangrijk om te weten en uit te vogelen voordat je op zoek gaat. Houd er wel rekening mee dat de goudprijs erg hoog is en dat aan een gouden sieraad dan ook een flink prijskaartje hangt.

Wat is haar smaak

Je kent haar natuurlijk als geen ander, maar vrouwen kunnen best lastig zijn als het om smaak gaat. Is ze bijvoorbeeld heel klassiek of juist modern? Houdt ze van klein maar fijn of is ze meer ‘hoe groter hoe beter’ als het om sieraden en blingbling gaat? Misschien kan je haar zelfs ontfutselen van welke sieradenmerken ze houdt. Dan weet je dat je in ieder geval in de goede richting zit.

Hoeveel kinderen

Bij de keuze van de hanger en de schakels is het belangrijk om te bedenken hoeveel namen er op moeten komen. Wil je alleen de voorletters of de volledige namen? Hoe lang zijn die kindernamen en past dit wel op zo’n bedel. En wil je per kind een eigen naamplaatje of juist alles bij elkaar. Het is goed om na te denken of je verwacht dat er (ooit) nog een naam bij komt. Dan is het handiger om voor losse bedels te gaan, dan kan je makkelijker uitbreiden.

Graveren of stempelen

Namen op een sieraad kunnen er op twee manieren opgezet worden. Dat is machinaal met een graveermachine of met de hand met slagstempels en een hamer. Dat laatste geeft een handgemaakte unieke uitstraling waardoor er geen twee sieraden hetzelfde zijn. Wil je voor strak gaan, dan kan je beter voor een gravure kiezen. Deze is wat meer aan de oppervlakte en wordt vaak door de juwelier gedaan. Denk aan de naamplaatjes van vroeger met je naam erin met sierlijke letters.

Wat is de levertijd

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar je wil je mama ketting natuurlijk zo snel mogelijk geven wanneer de kleine is geboren. Houd er dus rekening mee dat er een levertijd is voor gepersonaliseerde sieraden. Maar dan heb je ook wel echt iets bijzonders waar je veel moeite voor hebt gedaan. En je vrouw draagt haar kinderen dan altijd heel dichtbij haar. Een onvergetelijk cadeau.

 

https://lovysieraden.nl/mama-sieraden/kettingen