VSENV
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Eindhoven

Op zoek naar een goede scheidingsadvocaat in Eindhoven? Kies dan voor een echtscheidingsadvocaat van Echtscheidingsrechtadvocaten.nl. Laat uw juridische zaken bij een scheiding optimaal regelen door een ervaren en deskundige advocaat echtscheiding.

Echtscheidingsadvocaat Eindhoven

Bij een echtscheiding komt er veel om de hoek kijken. Tijdens deze emotionele periode moeten veel zaken geregeld worden waar u hoogstwaarschijnlijk geen zin in heeft aangezien boosheid, machteloosheid en verdriet de boventoon voert. Het is dan ook cruciaal dat u een echtscheidingsspecialist inschakelt om de scheiding goed te laten verlopen en een regeling te treffen en afspraken te maken waar u nu maar ook over een aantal jaren nog achter staat! Zoekt u zo’n gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat in Eindhoven of omstreken dan bent u bij Echtscheidingsrechtadvocaten.nl op de juiste plek.

Echtscheidingsbemiddeling of ieder een eigen advocaat

Wanneer een echtscheiding via mediation (oftewel echtscheidingsbemiddeling) mogelijk is, dit vrijwel altijd leidt tot een afwikkeling waar beide partijen, maar zeker ook de kinderen, het beste mee vooruit kunnen in de toekomst. Gespecialiseerde mediators zijn opgeleid om beide echtgenoten te adviseren en te begeleiden en hen te laten nadenken over belangrijke afspraken en keuzes. Voorbeelden waarover afspraken gemaakt dienen te worden zijn de omgang en verzorging met de kinderen, verdeling van bezittingen en schulden, wie in de woning blijft wonen of deze verkocht moet worden, wat de doen met het pensioen en of iemand recht heeft alimentatie en nog veel meer andere zaken. Het regelen van deze zaken vereist de nodige kennis, ervaring en discipline van de mediator. Veel mediators en echtscheidingsadvocaten zijn aangesloten bij de erkende specialisatievereniging vFAS (Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Zo bent u verzekerd dat de advocaat werkt volgens de richtlijnen en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht.

Als de verhoudingen tussen beide partners stroef verloopt en niet het mogelijk is om via bemiddeling te scheiden. Dan kunt u eenzijdig scheiden waarbij u uw eigen echtscheidingsadvocaat in de arm neemt. De scheidingsadvocaat in Eindhoven behartigt dan alleen uw belangen en staat u bij in dit vaak slepende en lange scheidingsproces. Het is sowieso verplicht om een scheidingsadvocaat in te schakelen omdat een echtscheidingsverzoek moet worden ingediend door een advocaat.