VSENV
Image default
Sport

Hoe kan je als fitnessinstructeur meer verdienen?

Bent u een fitnessinstructeur of wilt u een fitnessinstructeur worden? Dan bent u vast geïnteresseerd in het financiële plaatje. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel met je baan genoeg geld verdienen om een huisje te hebben, boodschappen te kunnen doen en andere dingen te kunnen kopen. Over het algemeen zijn de salarissen van personal trainers en fitnessinstructeurs niet bijster hoog, maar u kunt er zeker voor zorgen dat jij toch een mooi bedrag verdient. Hoe? Dat wordt later in deze blog uitgelegd. Verder wordt ook verteld wat de gemiddelde fitnessinstructeur verdient en wat een personal trainer verdient.

Wat verdient een personal trainer gemiddeld?

Een personal trainer verdient gemiddeld tussen de 1900 euro en 2900 euro bruto per maand. Er zit een groot verschil tussen deze bedragen. Dit heeft over het algemeen met ervaring, opleiding en aanbod te maken. Een beginnend personal trainer zal rond de 1900 euro verdienen en een ervaren personal trainer met een groot aanbod zit meer aan de kan van 2900. Verder verschilt het ook nog of u in loondienst gaat of dat u zelf met een eigen studio begint. Als u meer wilt weten over inkomsten loondienst, dan wijs ik erop om te kijken naar de vacatures die er zijn. Als u zelf een studio gaat beginnen, dan kunt u uiteindelijk veel meer geld gaan verdienen, maar er heerst ook een soort van onzekerheid. Dit komt omdat u zelf klanten moet gaan werven, en u altijd afhankelijk bent van het aantal klanten die u heeft. In loondienst krijgt u vaak een standaard bedrag per maand.

Wat verdient een fitnessinstructeur gemiddeld?

Over het algemeen verdient een fitnessinstructeur minder dan een personal trainer. Het blijkt zo te zijn dat een fitnessinstructeur tussen de 1300 euro en 2300 euro bruto per maand verdiend. Ook hier ziet u een groot verschil en dit heeft dezelfde oorzaken als bij het beroep als personal trainer.

Meer verdienen als fitnessinstructeur of personal trainer?

Er zijn vier pijlers waardoor u meer kan verdienen als fitnessinstructeur of personal trainer. Dit zijn kennis, ervaring, aanbod en motivatie. Ervaring is een punt waar u helaas in het begin natuurlijk nog geen invloed op. Ervaring krijgt u door het vele jaren en vele keren te doen. Op het gebied van kennis kunt u wel wat doen. U kunt ervoor kiezen om te starten als personal trainer of fitnessinstructeur zonder diploma, maar het is beter om wel een opleiding of fitnesscursus gevolgd te hebben. Hier zal u de benodigde kennis krijgen en daardoor bent u ook interessanter voor werkgevers. Verder zullen klanten ook kritisch kijken naar uw achtergrond, en dan staat het wel beter als u iets hebt afgerond op het gebied van sport.  Aangeraden wordt om de Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B te volgen. Hier leert u alles wat u moet weten over het beroep als personal trainer of fitnessinstructeur.

Het derde punt is het aanbod. Door de stijgende vraag naar personal trainers is het aanbod ook groter geworden. Dit betekent dat er veel personal trainers of fitnessinstructeurs zijn. Het is daarom handig om u te onderscheiden van deze mensen. Dit doet u door het aanbod te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van vechtsporten of van een kettlebell training. Hier zijn ook opleidingen in te vinden. Door dit aanbod te vergroten kunt u ook meer vragen per uur. Tot slot moet natuurlijk de motivatie in orde zijn. Wees enthousiast en niet te veel gefocust op het geld. Het begint allemaal bij plezier hebben in uw baan en het helpen van andere. Hoe beter u dit doet, hoe meer u uiteindelijk zal verdienen.