VSENV
Image default
Financieel

De beste bronnen van passief inkomen

Veel mensen dromen ervan om financieel onafhankelijk te worden. Minder werken of eerder stoppen met werken zodat ze meer tijd over hebben om op vakantie te gaan of om andere dingen te doen die zij leuk vinden. De beste manier om dit te doen is door het genereren van een passief inkomen. Maar wat is dit dan en wat zijn de beste manieren? 

Bij een passief inkomen verkrijg je “passief” inkomsten zonder dat je er voortdurend voor hoeft te werken. Een passief inkomen is dus niet afhankelijk van bepaalde prestaties, zoals dat bij een arbeidsovereenkomst wel het geval is. 

Maar wat zijn dan de beste bronnen van een passief inkomen? Er zijn veel manieren om een passief inkomen te genereren maar enkele voorbeelden zijn:

Beleggen in aandelen
Een eerste manier om passief geld te verdienen is door te beleggen in aandelen. Als je daarbij rekent op dividend aandelen krijg je jaar na jaar de inkomsten op je rekening zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste aandelen koopt. 

Investeren in huizen
De vastgoedmarkt staat stevig in zijn fundamenten en dus is het realistisch om aan te nemen dat de komende jaren de vastgoedprijzen nog verder zullen stijgen. Je kan een passief inkomen verdienen door vastgoed te verhuren. 

Affiliate marketing
Bij affiliate marketing ben je niet een “verkoper” maar verwijs je potentiële kopers door naar de website van een verkoper. Als ze daar tot een aankoop overgaan, krijg jij een commissie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ads op je blog te plaatsen maar ook door bepaalde posts op social media te plaatsen. Als eenmaal alles online staat, hoef je er zelf niet meer naar om te kijken en kan je dus heel eenvoudig een passief inkomen genereren. 

Cursussen of online programma’s verkopen
Heb jij nou iets waar je heel veel kennis over hebt of iets waar je gewoon heel erg goed in bent? Dan heb je altijd de optie om een cursus (of online programma) te maken en te verkopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een cursus “boekhouden voor zzp’ers” of een online programma “social media marketing”. Je hebt alleen wat werk aan het opzetten van de cursus of het programma en daarna kunnen de inkomsten binnenstromen. Dit werkt overigens ook zo met het schrijven van een boek of verkopen van designs. 

Er zijn dus meerdere manieren voor jou om financieel onafhankelijker te worden en om een passief inkomen te genereren, zodat jij lekker op vakantie kan gaan. Wat voor jou werkt weet jij natuurlijk zelf het best. Het kan namelijk zo zijn dat je niet genoeg geld hebt om in huizen te investeren maar dat je bijvoorbeeld wel heel goed bent in het beleggen in aandelen of misschien wel andersom. De manier waarop je een passief inkomen genereert is persoonsgebonden, wat voor de één wel werkt werkt nou eenmaal voor de ander niet. Maar hierbij heb je in ieder geval een paar tips van manieren die bewezen hebben te bewerken.