VSENV
Image default
Sport

Wat is het voordeel van een opblaasbaar SUP board?

Stand Up Paddle (SUP) Boarding wordt beschouwd als een van de snelst groeiende hobby’s in de wereld. Er zijn verschillende redenen voor, maar het is vooral omdat het niet veel apparatuur nodig om te beginnen en is een activiteit die iedereen kan deelnemen, ongeacht leeftijd of vermogen. Bij het kiezen van een SUP, zijn er twee fundamentele opties – opblaasbare sup boards of harde boards. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen om te overwegen.

Waarom zijn opblaasbare SUP boards populair geworden

Opblaasbare SUP boards werden eerst populair omdat ze zo gemakkelijk te vervoeren zijn. In tegenstelling tot hun stijve tegenhangers, kunnen opblaasbare boards gemakkelijk in een rugzak passen als ze leeggelopen zijn. Dit maakt het zeer gemakkelijk om ze mee te nemen op een cruise of door een luchthaven. Niet alleen kunnen ze worden leeggelaten en extreem klein worden gemaakt, maar dit maakt ze ook gemakkelijk te verpakken. Een stijve SUP meenemen zou niet alleen een ongemak zijn, maar ook bijna onmogelijk in een overvolle luchthaven.

Het oppompen van het board duurt niet lang

Hoewel het een beetje tijd kost om een handpomp te gebruiken om de opblaasbare SUP gebruiksklaar te maken, zou het niet meer dan 5 of 10 minuten moeten duren. Een ding om in gedachten te houden is dat het krijgen van de rit hoeveelheid luchtdruk is van cruciaal belang. Als de opblaasbare SUP niet genoeg lucht in zich heeft, zal het gedeelte dat men staat vaak buigen. Dit verhoogt de voorste en achterste secties, terwijl potentieel duwen het centrum onder het waterniveau. De tijd nemen om het board correct op te blazen kan maken of breken hoe goed het in het water hanteert.

Een verborgen voordeel van een opblaasbare SUP is de duurzaamheid. Dit is vooral waar gebleken op ondiepere rivieren en meren. Als een opblaasbare SUP een rots raakt, zal het waarschijnlijk gewoon stuiteren van het. Als een stijve SUP een rots raakt, kan het eindigen met een enorme deuk in de onderkant van het board.

Wat is verschil met een verhard SUP board?

Het belangrijkste voordeel van stijve boards (glasvezel) is dat ze sneller en wendbaarder zijn. Als de SUP wordt gebruikt om golven te vangen, dan is een stijve plank vaak een betere keuze. Samen met een grotere snelheid, stijve boards hebben de neiging om langere vinnen, die sterk verbeteren wendbaarheid.

Een ander voordeel van een stijve SUP is dat het kan worden aangepast aan persoonlijke specificaties. Hoewel dit niet een optie die de meeste mensen ooit nodig zullen hebben, is het iets om in gedachten te houden.

Over het geheel genomen, opblaasbare SUP modellen bieden een verscheidenheid van voordelen die niet beschikbaar zijn met de stijve alternatief. Hoewel ze misschien niet zo snel of wendbaar zijn, wordt de kloof in prestaties snel kleiner. Met het toegevoegde voordeel van gemakkelijk vervoer en verbeterde duurzaamheid, is het duidelijk waarom sommige mensen de opblaasbare SUP als één van de beste innovaties in de recente geschiedenis beschouwen.

https://www.facebook.com/Watersports4fun/