VSENV
Image default
Financieel

De voordelen van een goede beleggingsportefeuille

Een beleggingsportefeuille kan u helpen uw financiële dromen op lange termijn te verwezenlijken. Bouw bijvoorbeeld een nestei voor uw pensioen, betaal uw hypotheek vervroegd af of betaal universiteitskosten voor uw kinderen. Hoewel spaarrekeningen gemakkelijk toegang bieden en de zekerheid van gegarandeerd kapitaal bieden, kunnen de opbrengsten klein zijn. Investeren in de aandelenmarkt via de beste broker kan op de lange termijn een hoger rendement opleveren, maar met een hoger risiconiveau.

Potentieel voor rendement op lange termijn

Hoewel contant geld ongetwijfeld veiliger is dan aandelen, is het onwaarschijnlijk dat het op de lange termijn veel zal groeien of kansen zal vinden om te groeien. In het verleden hebben investeerders beloningen op langere termijn gevonden met investeringen die gepaard gaan met een niveau van kapitaalrisico. Dat betekent het risico dat u het bedrag dat u in eerste instantie hebt geïnvesteerd, geheel of gedeeltelijk verliest. Deze beloningen zijn natuurlijk niet gegarandeerd.

Volatiliteit op de aandelenmarkt

Volatiliteit op de aandelenmarkt, wanneer de aandelenkoersen in korte tijd snel veranderen, is niet per se een slechte zaak. Volatiliteit kan tijdens het beleggen soms zelfs de mogelijkheid bieden om aantrekkelijke aandelen tegen een lagere prijs te kopen en op lange termijn een beter rendement te behalen.

Overtref de inflatie

Als u wilt dat uw spaargeld in de loop van de tijd in reële termen groeit, moet het rendement na belasting hoger zijn dan het inflatiepercentage. Met de huidige lage rentetarieven kan het moeilijk zijn om een spaarrekening te vinden die u een rendement kan opleveren boven het huidige inflatiepercentage. Het is dus de moeite waard om investeringen te overwegen die het potentieel hebben om beter te presteren dan de inflatie. Daarom is het verstandig om te beleggen met de beste broker.

Zelf de inflatie overtreffen?

U kunt zelf de inflatie overtreffen door direct te beginnen met beleggen. Er zijn interessante keuzes die ervoor zorgen dat u met gemak kunt beginnen zonder dat u precies moet weten wat u aan het doen bent. Peaks is een app die hier enorm geschikt voor is. Peaks is ontwikkeld door de Rabobank voor de beginnende belegger. De keuze is erg beperkt, maar daardoor kunt u ook vrijwel geen fouten maken. Lees de Peaks review om erachter te komen wat alle voor- en nadelen zijn

Zelf de inflatie overtreffen door gebruik te maken van cursussen en software om beter te handelen? De Trading Navigator Methode geeft signalen af via hun software wanneer het een goed moment is om een aandeel te kopen of te verkopen. Maak gebruik van deze software om vandaag nog winstgevend te beginnen met handelen. Lees onze uitgebreide Trading Navigator Methode review om erachter te komen of dit ook wat is voor u.

https://beter-beleggen.nl/