VSENV
Image default
Tuin en buitenleven

Kunstgras kopen voor tuin, terras of balkon

Van plan om de tuin te verbouwen of te renoveren denk dan eens aan kunstgras, het is lekker onderhoudsarm en ook nog eens mooi! Ideaal toch!

Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden, dit is ook niet meer dan logisch als je ziet hoe kunstgras er tegenwoordig uitziet.

Kunstgras kopen is niet meer zoals vroeger. De fel groene grasmatten die destijds geproduceerd werden is niet meer van deze tijd. Kunstgras is tegenwoordig mooi, met meerdere kleur garens en mosdraad, het verschil is haast niet meer te zien met het blote oog.

 

Kunstgras soorten

 

Kunstgras wordt met de tijd steeds populairder, kunstgras wordt vooral gebruikt omdat dit onderhoudsvrij is zodat je meer tijd overhoud voor andere dingen. Want zeg nou zelf.. Na een lange dag werken heb je geen zin in om urenlang in de tuin bezig te zijn.

Kunstgras wordt vooral gebruikt in de tuin, balkon of zelfs op terras.

De meeste kunstgras bedrijven hebben veel kunstgras op voorraad en kun je gelijk meenemen. Waar je om moet denken is dat kunstgras alleen verkrijgbaar is in 2 of 4 meter breed. De lengte kunt u zelf bepalen welke maatvoering geschikt is voor uw tuin, balkon of terras. Bij de meeste bedrijven wordt zelfs de exacte maat netjes afgesneden zodat het kunstgras makkelijk te plaatsen is. Wat wel te adviseren is om het met haken vast te zetten zodat je zeker weet dat het kunstgras niet gaat verschuiven. Mocht u dit gaan doen op een terras of balkon dan kunt u dit vast plakken met speciale kunstgraskit. Hier ben je er zeker van dat het kunstgras goed vast blijft liggen bij elke weeromstandigheid.

 

Kunstgras in verschillende hoogtes

 

Er zit veel verschil in poolhoogtes van kunstgras dit begint bij 12 mm en dit kan oplopen tot 50mm poolhoogte. Het mooiste en realistische is ongeveer vanaf een poolhoogte van 30 mm.

Er zijn bepaalde kunstgras soorten die bijna niet van echt gras te onderscheiden zijn.

Kunstgras wordt niet alleen gebruikt voor tuinen maar ook voor sportvelden en kinderopvangs en  scholen. Dit is namelijk erg mooi om op te spelen en is onderhoudsvriendelijk. Het enige onderhoud wat je eraan hebt is soms even tegen de pool in te vegen en losliggende bladeren eraf te halen.

Wil je graag advies over de verschillende soorten en zie je door het bomen het bos niet meer dan kan je altijd een kijkje nemen bij bedrijven die showtuinen hebben zodat je kunt zien welk kunstgras het beste geschikt is voor je tuin. Ook kunnen ze adviezen geven welke het best geschikt is voor een tuin, terras, of balkon.

https://www.kunstgrasdirect.nl