VSENV
Image default
Aanbiedingen

Chiptuning wat heb ik eraan?

Bij aankoop van een nieuwe auto denk je niet verbeteren van je auto. Je wilt graag eerst wat kilometers maken om de grenzen van de auto op te kunnen zoeken. Hoe snel trekt hij op? Hoe goed werken de remmen? Wat is de maximale snelheid op de Duitse autobaan.

Maar wist je dat je een aantal punten kunt verbeteren en dat dit zelfs legaal is in Nederland. Chiptuning is de trend om meer vermogen toe te voegen aan je nieuwe auto. Vragen die hierbij meteen naar voren komen zijn: wat is chiptuning? wat zijn de voordelen? Waar moet ik opletten?

Al deze vragen zullen worden beantwoord in de komende alinea’s.

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het anders afstellen van het moter management. Het belangrijkste wat men hiermee hoopt te bereiken is een verbeterde verbranding in de motor.

De voordelen van chiptuning

Door gebruik te maken van chiptuning creëert men een hoger vermogen dus meer Pk’s. Daarnaast leidt dit tot een verlaging van het verbruik. Voor een 200 tot 400 euro wordt er tot 30% meer vermogen gewonnen en een verlaging van het brandstofverbruik van 10% tot 15%. De prijs voor stage 1 chiptuning kost ongeveer 300 euro. Er zijn diverse gradaties waarop chiptuning plaatsvindt en daarnaast moet je goed weten hoeveel pk jouw auto heeft. Meer weten over de pk van jouw auto? Kijk dan hier even verder

De punten van aandacht bij chiptuning

Wacht met het tunen van je auto tot dat hij de eerste 10.000km is gepasseerd. Zo voorkom je dat er fabricage fouten optreden en door chiptuning wellicht buiten de garantie vallen. Als je namelijk je auto laat chippen en er treedt een probleem op waarvan de oorzaak in fabriek ligt kan de fabrikant de fabrieksgarantie laten vallen. Door te wachten met het tunen tot na 10.000km zijn normaal gesproken de meeste fabrieksfouten al de revue gepasseerd. Groot voordeel is wel je hebt twee keer plezier van je auto. Bij de aankoop en na het chiptunen.

Een tweede punt van aandacht is het feit dat het kan zijn dat je je auto opnieuw moet laten keuren, bij een toename van het vermogen met 20% vergeleken met het originele vermogen. Daarnaast moet je voor dat je je auto laat tunen contact opnemen met je verzekeraar. Het kan namelijk zijn dat jij extra informatie moet verstrekken met betrekking tot het chiptunen. 

Door chiptuning haal je meer uit je nieuwe auto!

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-venlo