VSENV
Image default
Vakantie

Even bijkomen? Ga naar de camping in Overijssel

Overijssel is een van de meest oostelijke provincies van Nederland. Om hier te komen ben je hooguit twee uurtjes met de auto onderweg. Toch kom je in een heel andere omgeving uit, want Overijssel is een provincie van bossen, uitgestrekte heidevelden en de historische Hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer. Zoveel natuur en historie bij elkaar, dat vind je niet overal.

Lekker kamperen

Omdat Overijssel zo dichtbij is, is het de perfecte plek om even een weekendje weg te gaan. Lekker romantisch met zijn tweetjes, of juist gezellig met het hele gezin. Boek een van de leuke campings met zwembad, zodat je een dag wandelen, fietsen en ontdekken kunt afsluiten met een verfrissende duik in het water. Of blijf lekker de hele dag op de camping, want er valt genoeg te doen. De kinderen vermaken zich in de speeltuin of met de kids’ club, terwijl jullie eens een keertje helemaal niks hoeven!

Veelzijdige natuur in Overijssel

Wat valt er zoal te ontdekken in Overijssel? Nou, best veel. Wat dacht je van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met al haar glooiende heidevelden en mooie bossen? Als je heel stil bent, kun je hier zomaar een vos, das of ree in het wild zien.

Een heel ander soort natuur tref je aan in het laagveenmoeraas van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is niet zomaar een moeras, het is het grootste in ons deel van Europa. Meren, plassen en kanalen liggen zij aan zij met veengebieden, rietlanden en bossen waar je urenlang kunt dwalen.

Wil je ontspannen fietsen? Dan is Nationaal Landschap Noordoost-Twente helemaal jullie ding: prachtige fietsroutes met af en toe een heuvel die je een prachtig vergezicht biedt. Welk panoramapunt kiezen jullie voor een picknick?

Mooie plaatsen

Dat Overijssel drie Hanzesteden rijk is, dat zeiden we al. Maar vergeet niet een bezoek te brengen aan Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van het Noorden.

Alleen de beste camping is goed genoeg

Wie er even op uit wil, of dat nu voor een weekend is of voor meerdere weken, heeft geen zin in gedoe. Boek daarom je camping in Overijssel via www.visitoost.nl. Dit is niet alleen heel makkelijk, maar je weet ook helemaal zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare partner die gaat voor topkwaliteit. Voor jullie vakantie is immers alleen de beste camping goed genoeg. Toch?