VSENV
Image default
Vervoer en transport

Wat kan ik met een A5 envelop?

Ik hoor je al denken, een a5 envelop wat moet ik daar nu mee? Dat gaan we in deze blog bespreken. Om maar te beginnen met wat nu precies A5 enveloppen is. Een A5 envelop is een envelop met de volgende afmetingen: 162 X 229 mm. Je kunt ook wel zeggen de helft van een A4, je kunt een A4 namelijk dubbelvouwen en erin versturen.

Voordelen

Tuurlijk zijn er een aantal voordelen van A5 enveloppen. Ze zijn uitermate geschikt voor het versturen van dikke folders en brochures. Door het kleine gewicht zijn ze hartstikke geschikt om te versturen via brievenbuspost. Dit scheelt voor bedrijven in de kosten, brievenbuspost is een stuk goedkoper dan pakketpost.

Een ander bijkomend voordeel is dat bij A5 enveloppen vaak al een zelfklevende sluiting heeft. Dit wilt zeggen dat ze door middel van een plakstrip vaak al dichtgeplakt worden. Ook hebben ze vaak bubbeltjesplastic in de envelop ter bescherming van de inhoud.

Nadelen

Tuurlijk zijn er naast voordelen ook altijd nadelen. Zo kan het formaat ook een nadeel zijn, je kunt vaak maar één brochure versturen. Vaak zijn de formulieren die verstuurd worden toch net iets groter. Echter zijn er meer voordelen dan nadelen van deze enveloppen.

Al met al kunnen we zeggen dat A5 enveloppen zeer handig zijn om te gebruiken. Ze zijn licht waardoor ze amper gewicht meenemen als kostenpost. Het beschermt de inhoud door de bubbeltjesplastic en het heeft een zelfklevende sluiting. Je kunt er een heleboel verschillende dingen mee opsturen! Wanneer ga jij de A5 envelop gebruiken?

https://luchtkussengigant.nl/enveloppen-in-a5-formaat/