VSENV
Image default
Bedrijven

Als de verveling toeslaat

Je hebt vast weleens te maken gehad met het welbekende gevoel van verveling. Je zit een beetje apathisch op de bank thuis voor je uit te staren. Ondertussen is je rechterhand achter elkaar op de afstandsbediening aan het drukken, waardoor je stom zit te zappen. Verveling kan voor een hele hoop frustratie zorgen, dus is het goed om het tijdig aan te pakken. Je wilt immers niet in een dusdanige staat terecht komen, dat je niemand wilt zien en niks meer wilt ondernemen. Bestrijd het monster van de verveling en kom snel in actie.

Tips tegen verveling

Allereerst is het belangrijk dat je jezelf nuttig maakt en zorgt dat je altijd iets te doen hebt. Het heeft geen zin om de jammerende zielige persoon uit te hangen. Of je nu wat gaat klussen in huis of besluit extra te gaan werken, zorg dat je iets omhanden hebt. Vergroot je productiviteit door jezelf een goede oppepper te geven en meteen aan de slag te gaan. Je kunt er daarnaast voor kiezen om flink te gaan sporten. Dit kan zowel in de sportschool als thuis. Het is maar waar je je fijn bij voelt. Je kunt je natuurlijk ook storten op een nieuwe hobby of iets ondernemen wat je altijd al had willen doen. Of dit nu een cursus pottenbakken is of je heftruck certificaat halen, kies iets waar je blij van wordt. Een muziekinstrument is natuurlijk ook een prima optie. Veel mensen houden zichzelf goed bezig door een instrument te leren bespelen en muziek te maken in hun vrije tijd. Eigenlijk maakt het vrij weinig uit of je ervoor kiest om dingen te bouwen van bierviltjes of je heftruck certificaat halen, alles is mogelijk. Zorg dus dat je snel van je bank af komt en ga dingen doen waar je energie van krijgt en uiteindelijk dus gelukkig van wordt.

Verveling zit in jezelf

Na het zoveelste wetenschappelijke onderzoek is uiteindelijk naar voren gekomen dat verveling in jezelf zit en in je omgeving. Zo kan verveling optreden als je je maar slecht kunt focussen en er niks is wat je aandacht echt trekt en vasthoudt. Als je daardoor vervolgens een lamlendig gevoel krijgt, denk je al vrij snel aan dat verveelde gevoel. Zorg dus altijd dat je dit gevoel voor bent en probeer je dagindeling te veranderen en meer activiteiten toe te voegen.

https://fleximpuls.nl/heftruckcertificaat-halen/