VSENV
Image default
Winkelen

Hoe kies je een mooie schapenvacht of koeienhuid

We zitten in deze tijd veel binnen. We kunnen namelijk niet uit eten, naar de bios, lekker shoppen, naar de stad of wat dan ook. Dus dan wordt het tijd om je huis een warme uitstraling te geven en hoe kan dan nou beter dan met een mooie koeienhuid of door een schapenvacht te kopen

Waar let je op bij het aanschaffen van een schapenvacht of koeienhuid?

Een schapenvacht of koeienhuid heb je een veel soorten en maten. Bekijk waar je de koeienhuid of schapenvacht voor wil gebruiken en kan dan eerst hoe groot dat de huid of vacht mag zijn. Ga je een schapenvacht gebruiken voor over een stoel? Kijk dan uit dat je hem niet te groot koopt! Wil je een koeienhuid kopen als vloerkleed? Denk dan goed na waar je hem wilt leggen en hoeveel ruimte hij in beslag gaat nemen.

Varianten schapenvachten

Bij de schapenvachten heb je verschillende varianten. In webshop termen ook de variaties genoemd.

–       Schapenvacht Texel

–       Schapenvacht IJsland

–       Schapenvacht Tibet

Ook heb je ze in veel natuurlijke kleuren, maar ook geverfde kleuren.

Een schapenvacht Texel is heerlijk zacht met wat kortere haren. Je kan deze goed onderhouden door ze af en toe te kammen met een speciale kam.

Een IJslandse schapenvacht heeft weer iets langere haren. Nog steeds zijn ze heel zacht, alleen geeft dit een totaal andere sfeer!

Varianten koeienhuiden

Bij koeienhuiden heb je niet echt een verschil qua land, maar wel qua kleur. Zo heb je veel mooie natuurlijke koeienhuid in het bruin, zwart/wit, cognac, champagne en ook met heel veel verschillende patronen. Dat maakt het ook zo mooi en uniek; iedere huid is toch net even anders!

Buiten de natuurlijke koeienhuiden zijn er ook veel geverfde koeienhuiden en is er voor eenieder wat wilds! Het past echt bij iedereen in huis, maar is wel echt voornamelijk voor personen met een landelijke of industriële smaak!  

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/