VSENV
Image default
Tweewielers

Step kopen? Lees hier alle tips

Steppen is een super gezonde manier van bewegen, die eigenlijk nog veel te weinig aandacht krijgt. Gelukkig zien we in het dagelijkse straatbeeld steeds meer mensen op een step voorbij komen. Het is voor velen leuker, uitdagende en gewoon lekkerder dan bijvoorbeeld joggen. Wil jij nou ook een step kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn echter steppen in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd iets voor jou tussen zit maar het ook lastig kiezen kan zijn. Daarom geven we je hieronder tips voor het kopen van jouw ideale step!

Waarom je een step zou moeten kopen

Een step is super veelzijdig. Je kan het gebruiken als vervoersmiddel, om bijvoorbeeld mee naar je werk te gaan. Je kan er ook voor kiezen om een step te gebruiken om te werken aan je conditie. Daarnaast kan een step een prima middel zijn om wat calorieën te verbranden. Steppen is bovendien een hele eenvoudige manier van bewegen. Bijna iedereen kan het, zonder dat je hier geoefend in hoeft te zijn. Je kan het ook op je eigen tempo doen en dit langzaam opbouwen. Bijkomend voordeel is dat steppen niet zo belastend is voor je gewrichten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Daarom is steppen een optie die steeds meer mensen overwegen.

Tip 1; bepaal waar jij je step voor wil gebruiken

Wanneer je een step wil gaan kopen is de belangrijkste vraag; waar wil je de step voor gaan gebruiken. Je hebt hierbij grofweg gezien drie opties. Je kan een step gebruiken voor je vrije tijd. Je wil vooral gewoon lekkere ritjes maken in de natuur, of juist in de stad. Je hoeft niet snel te gaan en trainen is ook niet je eerste doelstelling, hoewel het verbranden van wat extra calorieën natuurlijk wel mooi meegenomen is. Een tourstep is dan de beste optie. Deze is heel comfortabel en belast de pezen bijna niet. Ideaal dus.

Wanneer je juist wel sportief wil zijn en de step wil gebruiken voor een intensieve training, zijn de speciale racesteps ideaal voor jou. Deze steps zijn wat lichter van gewicht en daarom sneller dan een tourstep. Ook de banden zijn dunner en het voetplankje is anders, waardoor je hogere snelheden kunt behalen. Deze step is ideaal voor de duursporters. Wij noemen deze manier van steppen graag het nieuwe hardlopen. Moet je herstellen van een knie blessure en ondertussen je conditie opbouwen? Dan is dit soort step ook ideaal.

Tot slot heb je nog de cross-step, die geschikt is voor alle terreinen. Wanneer je de step dus wil gebruiken in bijvoorbeeld de bossen, of op ongelijk gebied, dan is deze step ideaal. Deze heeft een speciale constructie en noppenbanden. De step is wel wat zwaarder en vraag wat meer van je been- en bilspieren.

Tip 2; bepaal je budget

Er zijn tegenwoordig veel verschillende steps op de markt, met uiteraard ook allemaal een eigen prijs. Het is daarom verstandig om vooraf je budget te bepalen, en op basis hiervan te beginnen aan je zoektocht. In elke prijsklasse zijn goede steps van alle types te vinden.

Tip 3; kies een vouwstep wanneer je step vaak mee wil nemen

Stel dat jij naar je werk een deel wil steppen, maar ook deels gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dan moet de step natuurlijk wel handig mee kunnen in de trein of bus. Dat kan met een vouwstep. Deze mag je gewoon gratis meenemen in het openbaar vervoer en is heel makkelijk op te vouwen. Hiermee kun je het stuk tussen je werk en het station of je huis en het station met de step afleggen. Goed voor de conditie, en voor de portemonnee.

Tip 4; koop een hondenstep voor je huisdier

Ben jij niet zo’n fanatieke sporter en ga je liever lopen met de hond? Ook dan kan je kiezen voor een step. Er zijn namelijk speciale hondensteps, waaraan je jouw hond makkelijk kan vastklikken. Zo kan je het steppen combineren met tijd doorbrengen met je hond. Dit wordt ook nog eens aangeraden door dierenartsen, omdat het een gestreste hond kan kalmeren. Win win!