VSENV
Woning en Tuin

Stobbenfrezen voor een mooi gazon zonder stronken

Heeft u wel eens van het woord stobbenfrezen gehoord? Dit is het proces waarbij de laatste zichtbare overblijfselen van een gekapte boom worden verwijderd. Er zijn tal aan redenen waarom particulieren en bedrijven of organisaties stronken laten stobbenfrezen. Soms worden bomen verwijderd omdat ze ziek zijn, andere keren omdat er een ander bestemmingsplan met het stuk grond is. In dat geval huurt men Groenprojecten Madestein in om de stronken te laten stobbenfrezen. Zo kunt u uw stuk grond weer gebruiken en lijkt het alsof er nooit bomen gestaan hebben.

Stobbenfrezen en bomen kappen in Den Haag

Bomen laten kappen in Den Haag en bomen kappen op het platteland zijn natuurlijk twee totaal verschillende situaties. Met bomen kappen in Den Haag heeft u namelijk te maken met relatief weinig ruimte waarbinnen een boom geveld moet worden. Er wegen allerlei factoren mee bij het bomen kappen in of nabij Den Haag. Stobbenfrezen is juist in steden ook vaak een pré. Juist daar waar minder ruimte is, dan bijvoorbeeld op het platteland, worden bomen gekapt omdat er een bepaald bestemmingsplan is voor het stuk grond. Stobbenfrezen is dan ook noodzakelijk om de grond gebruiksklaar te maken.

Groenprojecten Madestein goed in kleine ruimte

Groenprojecten Madestein is gevestigd nabij Den Haag is buitengewoon goed in kleine ruimtes. Bomen kappen in Den Haag is voor hen geen probleem met de nieuwste kniptechnieken. Hierbij worden voor het stobbenfrezen eerst alle takken van de boom met een speciale machine afgeknipt. Deze manier van kappen is veel meer gecontroleerd dan zagen, want de takken kunnen netjes en veilig worden neergelegd waar ruimte is. Als de boom bijna volledig gekapt is, wordt de overgebleven stronk tot wel 50 centimeter diepte gefreesd. De freesmachine is een soort zaag/schuurmachine waarbij de stronk versplinterd wordt. Daarna wordt het natuurlijke afval voor u opgeruimd en het gat hersteld. Zo kunt u direct aan de slag met uw boomloze tuin of gazon.