VSENV
Image default
Woning en Tuin

Wat is laminaat?

Laminaat is een materiaal dat het uiterlijk en het gevoel van echt hout nabootst. Het kan worden gebruikt voor bijna elk oppervlak, zoals vloeren, werkbladen of meubels. Het grootste voordeel van laminaat is dat het weinig onderhoud vergt en gemakkelijk te installeren is.

Een slijtvast materiaal

Laminaat is een composietmateriaal dat bestaat uit lagen op elkaar gelijmde materialen. Het wordt meestal gebruikt voor werkbladen, vloeren, deuren en meubelen. Bij laminaat is de toplaag een op papier gedrukte afbeelding die met lijm op de basislaag is gelijmd. De basislaag kan plastic of aluminiumfolie zijn; het zorgt voor sterkte en duurzaamheid terwijl de toplaag het eindproduct zijn uiterlijk, gevoel en kleur geeft.

Het proces van het op elkaar lamineren van de lagen levert een oppervlak op dat zeer moeilijk te beschadigen of te bekrassen is, wat het ideaal maakt voor ruimtes met een hoge vochtigheidsgraad (zoals badkamers).

Je kunt bijna elk oppervlak bedekken

Laminaat is een goede optie voor werkbladen, vloeren, kasten en meubels. Het is ook een populaire keuze voor bureaus. Je kunt laminaat kopen in allerlei stijlen en kleuren die bij jouw inrichting passen of je kunt kiezen uit een breed scala aan houtnerf patronen. En omdat het zo gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is, is het ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Onderhoudsarm laminaat

Laminaat is een goede keuze voor druk belopen woningen omdat het duurzaam, gemakkelijk te leggen en onderhoudsarm is. Het is ook een goede optie voor huurwoningen omdat er geen krassen of deuken in komen, zoals in het geval van houten vloeren.

Je kunt ook kiezen voor laminaat dat het uiterlijk van mooie hardhouten vloeren nabootst, maar met extra duurzaamheid en lagere kosten. Laminaatvloeren bieden een breed scala aan ontwerpen, variërend van traditionele tot moderne stijlen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elke inrichtingsstijl.

De schoonheid van natuurlijk hout

Gelamineerd hout heeft alle schoonheid van natuurlijk hout, maar geen van de nadelen. Laminaat bestaat uit lagen materiaal die aan elkaar worden gelijmd tot één enkel paneel. Deze lagen worden dan samengeperst onder hoge druk en hitte om een homogeen materiaal te vormen dat in elke maat of vorm kan worden gevormd.

Laminaat is sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken; het is bestand tegen vocht, vlekken en krassen; het is milieuvriendelijk; het is gemakkelijk te installeren, etcetera. Hier volgt een korte opsomming waarom laminaat een uitstekende keuze is voor keukens en badkamers:

–        Het ziet eruit als echt hout zonder dat het onderhoud nodig is.

–        Laminaat kan gemakkelijk in elke maat of vorm worden gesneden die nodig is voor jouw project.

–        Het vergt weinig onderhoud.

Een grote verscheidenheid aan laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van designs, kleuren en texturen. Het is verkrijgbaar in een groot aantal vormen, afmetingen en diktes. Laminaat kan worden gebruikt om bijna elk oppervlak te bekleden, inclusief wandpanelen, vloeren, toonbanken en werkbladen.

Laminaat is zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken met een warm sopje of met een vochtige doek, zonder dat je agressieve chemicaliën hoeft te gebruiken! Het hoeft niet gepolijst of in de was gezet te worden zoals echt hout doet, waardoor het weinig onderhoud vergt. Dit betekent dat je jouw droomkeuken kunt hebben zonder het gedoe van onderhoud dat gepaard gaat met echte houten oppervlakken.

Tip LAB21.nl