VSENV
Image default
Vakantie

Wil je rondreis Zuid Afrika maken? Lees dan even onze blog!

Een rondreis Zuid Afrika is onvergetelijk, want het weer is er altijd goed en er is enorm veel te zien, te doen en te beleven. Denk dan bijvoorbeeld aan mooie wandelingen door de natuur of de natuurparken, maar ook een safari met de kans op het spotten van wilde dieren is een activiteit die niet op jouw lijstje mag ontbreken. Terwijl je in steden, zoals Kaapstad en Johannesburg kunt genieten van de gastvrijheid en het bruisende uitgaansleven. Kortom, er is voor ieder wat wils! In onze blog vertellen we meer over Zuid Afrika en waarom je een rondreis door het land zou moeten maken.

Bezoek het Kruger Nationaal Park

Het Kruger Nationaal Park is een mooi natuurpark in Zuid Afrika. Een perfecte locatie voor een mooie safari. Zelfs in de nacht! Ga met een verrekijker op stap en probeer de wilde dieren te spotten. Je kunt ook aan de rand van het park kamperen en dan moet je niet gek staan te kijken als je middenin de nacht wordt wakker gebruld door één van de wilde dieren die in het park leven. Hoe bijzonder is dat! Tijdens een nachtsafari kom je nog meer bijzondere dieren tegen. Die vooral ‘s nachts actief zijn en zich duidelijker laten zien.

Bezoek de geboortestad van Nelson Mandela

In Johannesburg vind je de geboorteplaats van Nelson Mandela en met een fietstour kom je langs alle belangrijke bezienswaardigheden waar de politicus heeft gewoond en geleefd. Fiets door de oude woonwijk Soweto van Mandela en de gids vertelt je meer over de rijke geschiedenis. Soweto is het grootste township van Zuid Afrika en dus ook wereldberoemd. En een locatie die jaarlijks door honderdduizenden mensen wordt bezocht. Deze plek mag dus zeker niet op je lijstje ontbreken als je een rondreis Zuid Afrika maakt.

Bezoek tijdens een rondreis Zuid Afrika zeker Kaapstad en de Tafelberg

Kaapstad is ook een bruisende stad en het is al een avontuur om door de straten van de stad te wandelen. Kaapstad heeft veel overeenkomsten met andere moderne steden en hier vind je ook verschillende bevolkingsgroepen. Daaronder Nederlandse kolonisten. Kijk dus niet verrast als je gesprekken gedeeltelijk kunt volgen of sommige woordjes herkent. Het is ook zeker de moeite waard om nabij Kaapstad de Tafelberg te beklimmen, want op het platte dak van de berg – dat al vrij bijzonder is – heb je een prachtig uitzicht over de stad en de prachtige omgeving.

Helikoptervlucht boven Mpumalanga

Een helikoptervlucht boven Mpumalanga is zeker de moeite waard tijdens je rondreis Zuid Afrika. Mpumalanga is een natuurrijke provincie en je vindt hier dus ook de mooiste natuurgebieden die nog mooier zijn als je ze vanuit de lucht ziet. Het is een onvergetelijke ervaring. Dat staat buiten kijf. Blijf je liever met beide benen op de grond? Bezoek dan het Robbeneiland en kom meer te weten over de apartheid in Zuid Afrika. Heb je al zin in het avontuur en ben je op zoek naar een onvergetelijke vakantie? Dan kunnen we een rondreis Zuid Afrika van harte aanbevelen.

Is deze regio jou te dichtbij? Denk dan eens aan een rondreis in Nieuw Zeeland!