VSENV
Image default
Woning en Tuin

Zo kies je de juiste potgrond voor jouw bloembak

Een echte tuinier zal altijd weten wat voor potgrond het meest geschikt is voor in de bloembak. Helaas is niet iedereen een tuinier. Dit betekent dat het voor de meeste mensen een groot raadsel blijft welke potgrond het beste is voor in een bloembak. Als het voor jou ook een mysterie is, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder kan je namelijk informatie vinden over de verschillende soorten potgronden. Blijf dus vooral verder lezen. 

 

Geen tuinaarde

 

Ben je van plan om planten te zetten in de bloembak? Dan kan je tuinaarde het beste vermijden. Het zal niet veel betekenen voor jouw planten die je in de bloembak wil planten. Tuinaarde is namelijk echt bedoeld voor in de tuin. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om de tuin op te hogen. Daarnaast kan je met tuinaarde de grond die al in de tuin ligt gaan mengen. Het is over het algemeen gewone zwarte grond en dat is niet geschikt voor in een bloembak. Dit komt vooral door het feit dat het totaal niet luchtig is. 

 

Wel potgrond

 

Het voordeel van potgrond is dat je deze zowel binnen, als buiten kan gebruiken in een bloembak. Als je van plan bent om kamerplanten te halen, dan kan je gerust kiezen voor Pokon potgrond. Zorg er in ieder geval voor dat er goede grondstoffen zitten in de potgrond. Is dit niet het geval? Dan worden jouw planten niet zo blij van de potgrond. Het voordeel van potgrond is dat er zich geen onkruid zal bevinden in de samenstelling. Dit komt doordat potgrond gezien wordt als een zuiver mengsel.

 

Hydrokorrels gebruiken

 

Wil je nog wat extra toevoegen voor jouw planten? Dan kan je kiezen voor hydrokorrels van goede kwaliteit. Hydrokorrels zorgen ervoor dat het water goed wordt gereguleerd voor jouw planten. De werking van hydrokorrels is vrij simpel, want het houdt het vocht vast. Het is wel verstandig om als eerste wel de aarde van de wortels van de plant weg te halen. Dit kan je onder andere doen door lauw water te gebruiken. Zo weet je dat de hydrokorrels goed hun werk kunnen doen. Het is mogelijk om de hydrokorrels te gebruiken voor planten die binnen en buiten staan. Dat is natuurlijk een mooi voordeel. 

 

Bloembak vullen

 

Als je aan de slag gaat met de bloembak, dan is het belangrijk dat je er een mooi geheel van maakt. Dit kan je doen door balans te creëren in de bloembak. Stop de bloembak vooral niet al te vol, omdat de planten dan weinig ruimte hebben om verder te groeien. In de winter zullen planten genoeg water krijgen, maar in de zomer niet. Geef dan genoeg water